[操作疑難] 有咩 IP CAM 推介....

想係屋企裝番隻
要無線既
7X24 長開  .. 錄唔錄影無乜要求 ...
但最緊要係清  同埋更新率高...手機睇要流暢
$1000樓下有無咩好介呢 各師兄   

"$1000樓下"<-- 大陸品牌 only...

我taobao 分兩次買咗2隻foscam,一隻720p 338rmb, 一隻960p有3x zoom送32g sd 665rmb, 有英規電源,so far so good, 有對話,有apps,有qr code easy set up, 不過我就自己set同close 咗個p2p, 再用nas錄影.

reply 唔該俾d質數啦

我taobao 分兩次買咗2隻foscam,一隻720p 338rmb, 一隻960p有3x zoom送32g sd 665rmb, 有英規電源,so far s ...
RX99 發表於 2015-7-16 18:31

先謝過 ching
SSP 有無得買 ?  ...   好怕買完攪一大輪  點知質數差 又要買過
我基本上唔會錄影.... 最主要都係 返工時間可以係電腦或手機  睇到屋企狀況
zoom 我諗我都唔會太需要 .. 係要清 同埋順

屋企用wifi就一定清同順,出街就睇你network

$1000以下 真係冇
之前買左兩隻vstarcam 6舊幾一隻, 其中一隻半年就壞了, 拿去保, 過左三個星期換左另一隻俾我, 用多半年都係壞
另一隻前後用左15個月到壞埋
我知道係我黑仔, 外家果隻3舊水用左5年都未壞

之後入左隻Samsung SNH-E6411BN
呢隻超正, 128度, 成個廳睇曬, 轉黎轉去果D曬鬼氣
其次好係最高1080p, 不過我睇640x360 多, 錄影就用720p, 1日5GB data

$1000以下 真係冇
之前買左兩隻vstarcam 6舊幾一隻, 其中一隻半年就壞了, 拿去保, 過左三個星期換左另一隻 ...
kclam 發表於 2015-7-17 12:19

聽師兄講好似好正咁喎
隻三星幾錢到  ...

先謝過 ching
SSP 有無得買 ?  ...   好怕買完攪一大輪  點知質數差 又要買過
我基本上唔會錄影... ...
Kin.W 發表於 2015-7-17 10:47

SSP冇得賣, 你可以去灣仔既腦場或者去代理(可參考以下網址)度買. 不過個價同網上淘差幾遠
www.foscam.hk

另外, 如果要手機(用4G)睇夠清, 又要更新率高, 仲要畫面流暢, 我建議你買720P既CAM, 太高解像度會唔流暢或更新率低(不過720P都有D勉強). 640X480如果用大MON手機或平板睇, 個人覺得唔夠清晰.

SSP冇得賣, 你可以去灣仔既腦場或者去代理(可參考以下網址)度買. 不過個價同網上淘差幾遠

另外, 如果 ...
yelodog 發表於 2015-7-17 14:25

如果我買 1080P  .. 咁我可唔可以係 APPS 到 SET 佢做 720P or 480P?
如果有得set 咁我買 1080P 唔流暢我先交番 720 480  咁得唔得...
我星期日去 SSP 走一轉睇下有咩產品  如果真係好不濟唯有買貴少少 好D