想買printer 呢兩部比較

想買printer好耐了,今日去ssp睇過,因為位置所限,放唔落laser printer,店主介紹左呢2款,主要分別係有冇fax同雙面列印,因為我唔係經常用,所以比較擔心墨頭個問題,但店主話如果墨頭有事可以成個換~

各位請比d意見邊一部好d,同埋墨頭問題係咪如店主咁講可以解決呢?謝謝~~

2部分別係canon的PIXMA MX497

http://www.canon.com.hk/tc/produ ... s.do?prrfnbr=200935

MG3570

http://www.canon.com.hk/tc/produ ... s.do?prrfnbr=200693

我自己用緊3570
不過剛剛壞左

如果呢兩部對比既話我會揀後者
打印速度同品質個人都接受到,冇太高要求
而且WIFI都好方便用
好多時用prosumer駁PRINTER就印到相

不過墨水都OK貴下......

我自己用緊3570
不過剛剛壞左

如果呢兩部對比既話我會揀後者
打印速度同品質個人都接受到,冇太高要求
而 ...
kesan1900 發表於 2/9/2015 00:06

剛剛壞左?你用左幾耐?我要求真係唔高,墨水唔係可以代用嗎?

剛剛壞左?你用左幾耐?我要求真係唔高,墨水唔係可以代用嗎?
takeoto 發表於 2015-9-2 00:20

應該都有成4, 5年到
果陣係買單反加錢換
應該係壞左食紙個轆
依家搵到舖頭睇下有冇得整

朋友果部塞左幾次墨咀
我自己怕所以冇用過

雖然未用過,但比d 意見:
1,要注意墨水價錢和供應量
2,看自己打印量。選擇不同墨頭設計
3,如有需要,能否改連供系統

via 朕的手機

雷射機好d
canon d墨水貴了...你補2-3次夠你買部新

應該都有成4, 5年到
果陣係買單反加錢換
應該係壞左食紙個轆
依家搵到舖頭睇下有冇得整

朋友果部塞左幾 ...
kesan1900 發表於 2/9/2015 07:44

4.5年都唔算話好耐用啵。。。塞墨咀冇得整?

via HKEPC Reader for Android

雖然未用過,但比d 意見:
1,要注意墨水價錢和供應量
2,看自己打印量。選擇不同墨頭設計
3,如有需要,能否改連 ...
samuelsansan 發表於 2/9/2015 09:32

都係會用代用架喇。。
我打印量唔多,所以怕耐唔用個墨咀會塞。
咩係改連呀師兄?

雷射機好d
canon d墨水貴了...你補2-3次夠你買部新
cynrictse 發表於 2/9/2015 09:39

雷射d機太大,放唔到呢。。。之後都係諗住用代用咋。。。

都係會用代用架喇。。
我打印量唔多,所以怕耐唔用個墨咀會塞。
咩係改連呀師兄?

via HKEPC Reader for ...
takeoto 發表於 2015-9-2 13:48

canon用代用,好快打柴