真係好後悔買Canon Printer.....

之前部$399三星用咗四年终於壞咗......
之後買Canon,用過一次, 之後剛剛過咗7日, 所有文件file print唔到, 打去Canon問, 佢叫我問window, 打去window, 佢叫我問返Canon, 比人波咁踢, 之後Canon叫重新install個window!!  佢都痴X線 !

睇吓有無高手有計!
唔該唔該 T_T

呢的情况一般都系打印机驱动有问题,试下重装个打印机驱动,吾得只可以重装系统,好少机会系打印机问题,系都系USB线的问题多的,有条件可以罗去其它电脑试下。

唔似關Cannon 部機事
有冇上Cannon裝番個driver先?

我重裝個driver N次了.....
Bty, 我無理由為個printer買多部電腦就佢架

你搵d 完整uninstall driver d program, uninstall清個driver先。。然後follow返人地要求即安裝方法試試。。
我之前試過插住usb,又開左電比部printer,裝出嚟後,都用唔到,之後follow返start installer,到佢話插usb時先插,就無事了。。所以明顯步驟好有關。。
(如果人地叫你reinstall windows..又唔係叫你換電腦,唔洗咁燥嘅)

我都用緊部5年以上既CANON PRINTER, 3合1的
我無裝DRIVER,都可以用...(印/掃瞄都得)
之前裝過DRIVER,掃瞄果下仲煩....

在電腦上看printer係online定係offline?
係online的話佢會寫部printer有咩事,
係offline的話就試吓甩條usb線再插返入,睇吓電腦認唔認到.

Roy仔兄, KJepic兄:

你哋所講嘅方法, 我已經試過, 唔得....
PS: 佢都叫過我裝喺第二部電腦試吓......, 不過我又諗, 既然要某D電腦先得嘅, 我就唔買Canon啦....

To Hehaya兄, 今晚試吓唔裝Driver得唔得先!

我都用緊部5年以上既CANON PRINTER, 3合1的
我無裝DRIVER,都可以用...(印/掃瞄都得)
之前裝過DRIVER,掃瞄果 ...
hehaya 發表於 2015-9-28 20:51

我部8年機mp610
windows 7或以上都係唔洗裝driver