想換平價三合一laser printer

小弟一年影既次數唔過60~80張紙,全部係黑白,係唔係laser會抵用D?

budget預$1K或以下

我暫時搵到
Canon imageCLASS MF3010 (大行 $98X) 大行sales話係MIK
HP LaserJet Pro MFP M125a (價X網 最平$75X~9XX) 大行sales話係MIC

請問呢兩個牌子laser耐唔耐用,或者有冇更好型號推介,唔該曬

印得咁少的話唔需要考慮耐唔耐用
不過真係一定要laser先得
如果inkjet, 印得少好易塞墨頭
就算唔塞, 部機自動洗墨頭都用哂D墨

始於覺得canon做啲軟件做得唔多好...比我就用翻HP

回覆 1# bw706

質量最好一定係HP, 但toner貴, 如果你印咁少, toner平貴唔使諗!

回覆  bw706

質量最好一定係HP, 但toner貴, 如果你印咁少, toner平貴唔使諗!
victorchchan 發表於 2015-10-23 13:22

HP機其實好多係Canon OEM

回覆 6# terry3695

我有部Fuji Xerox 3116用左幾年, 自己入過幾次toner, 去年開始出紙jam, 後來自己整返好。始終覺得冇HP甘清及細緻, 但好過Brother 及 Sansung。

小弟一年影既次數唔過60~80張紙,全部係黑白,係唔係laser會抵用D?
bw706 發表於 2015-10-23 12:18 AM

唔堅持屋企有部機既話,拎落街印仲平。
HP1102賣八舊水,除開幾蚊一頁      

回覆  terry3695

我有部Fuji Xerox 3116用左幾年, 自己入過幾次toner, 去年開始出紙jam, 後來自己整返好 ...
victorchchan 發表於 2015-10-23 16:43

3116 Samsung OEM
印得差係正常, 祝你好運

http://www.price.com.hk/product.php?p=126616

Brother DCP-7055 $600
(2年前價...)