[家居保安] I.P Cam 以外還有什麼選擇?

用途係裝係唐樓大門口做防線,但又唔想鑽洞拉線,請問各位 I.P Cam 以外還有什麼選擇? 先謝。
(唔考慮鴨記假狗)

i found this @ SSP, indoor cam + main system= 1800hkd
they have motion sensor, door sensor work with battery, smart plug, landline phone..etc
u can monitor by smartphone, tablet..etc

http://shop.panasonic.com/home-and-office/connected-home

回覆 2# acog

多謝提供。有無$1000樓下的介紹呢?

用途係裝係唐樓大門口做防線,但又唔想鑽洞拉線,請問各位 I.P Cam 以外還有什麼選擇? 先謝。
(唔考慮鴨記 ...
oitavito 發表於 2016-1-2 14:13

I.P Cam又唔想鑽洞拉線?
最起碼要電源線喎

您諗住用 1k 去保護幾 $ o既野?

回覆  acog

多謝提供。有無$1000樓下的介紹呢?
oitavito 發表於 2016/1/2 15:31

可能樓主想用尿袋!樓主想法係離地,想個ipcam唔好裝咁近地下!
I.P Cam又唔想鑽洞拉線?
最起碼要電源線喎
kchouse 發表於 2016-1-2 17:37

可能樓主想用尿袋!樓主想法係離地,想個ipcam唔好裝咁近地下!
koelner73 發表於 2016-1-2 19:59

咁咪成日要爬梯換尿袋

唔知會唔比人順手牽埋呢

識安一定用86底箱+微型鏡頭+傳統DVR+用返舊寬頻線

識安一定用86底箱+微型鏡頭+傳統DVR+用返舊寬頻線
kmb3av188 發表於 2016-1-2 21:24

微型 都有ip cam