仲有冇人用手寫版?

我識打字
但想用電腦手寫字
用mouse寫超辛苦又難控制

請問家下仲有冇手寫版賣??
如用手寫版, 會唔會同mouse有衝突??

Thank!!

差唔多廿年前買過一塊手寫版
印象當時的手寫版好麻煩

請問家下仲有冇手寫版賣??
如用手寫版, 會唔會同mouse有衝突?? 唔會,一人一個USB

唔會同時用到囉,cursor得一個

可以同時埪制一個cursor.手寫板當然用來手寫輸入,如果你無另外一隻mouse 才會用mouse mode.

好奇一問,點解識打字仲會想用手寫輸入呢?

仲有好多人用, 黃金好多有賣

好奇一問,點解識打字仲會想用手寫輸入呢?
kkepic 發表於 2016-1-10 17:41

want to hand write to pictures. Using mouse to hand write is diffiuclt

want to hand write to pictures. Using mouse to hand write is diffiuclt
陳生 發表於 2016-1-12 02:16

有分"手寫板"和"繪圖板"
如果你買既係手寫板,可寫範圍可能太細唔足以畫圖,
你心水係想買幾大?

有分"手寫板"和"繪圖板"
如果你買既係手寫板,可寫範圍可能太細唔足以畫圖,
你心水係想買幾大? ...
kkepic 發表於 2016-1-12 17:22

原來有繪圖板架?? 我一直以為得手寫版

其實主要唔係繪圖  係要手寫一D 字同手寫簽名 去一些Pictures上   

繪圖板英文係咩?? 有推介嗎

原來有繪圖板架?? 我一直以為得手寫版

其實主要唔係繪圖  係要手寫一D 字同手寫簽名 去一些Picture ...
陳生 發表於 2016-1-12 18:51
英文冇留意係咩,你用返中文嗰兩句字眼可以找到資料,
如果你只係要簽名去畫到,一般手寫板已經OK,(大約200蚊之內)(大牌子蒙恬)
繪畫板要(最平500蚊起)(大牌子Wacom)