[操作疑難] 有關 APC UPS 的 RJ45 Cable...

小弟剛買了一個 APC 的 UPS,型號為 BE700G-UK,但不知為何跟機的 RJ45 線插不入機身的 Data Port,是否要買轉接線才能接駁電腦?

小弟剛買了一個 APC 的 UPS,型號為 BE700G-UK,但不知為何跟機的 RJ45 線插不入機身的 Data Port,是否要 ...
pern 發表於 2016-2-1 21:42

你再試試, 我隻BE550G 同BE700G差唔多設計, 都係跟同一款線, 係插得入既

你再試試, 我隻BE550G 同BE700G差唔多設計, 都係跟同一款線, 係插得入既
s20021139 發表於 2016-2-1 23:47

多謝師兄回覆,今日再仔細睇下,原來插頭旁有舊膠頂住,用 cutter cut 咗就可以了...

回覆 2# s20021139

另外想請教一下那個 PowerChute 軟件可唔可以睇到插著啲裝置嘅用電量?

先前有 C Hing 貼開箱文
rhino 發表於 2016-2-3 09:23

謝這位師兄回覆,其實這篇我也看過...

回覆  s20021139

另外想請教一下那個 PowerChute 軟件可唔可以睇到插著啲裝置嘅用電量? ...
pern 發表於 2016-2-2 20:22

佢可以睇到隻UPS LOADING, 即係你插住頭4個頭既裝置既功率 (%)

回覆 7# s20021139

謝師兄回覆。

我今日都買左隻BE700G-UK
個RJ45有個位凸左出來 但Data Port果邊又無凹入去
幾大力都插唔入 好奇怪... 我磨平左佢先插得入

回覆 7# s20021139
BE700G-UK 呢隻好似睇唔到... 無左Watt同%果個位
唔通入門型號無?

2016-02-05 02_03_01-PowerChute Personal Edition.png