[操作疑難] 富士機無碳粉急救

公司部CM225fw突然其中隻紅色出錯誤碼093-920
話無碳粉, 但我個碳粉換左無耐.  手頭上又無後備
打去技術支援部, 佢凈叫我換碳粉, 比唔到解決辦法我.
各位大大想問問咁既情況有無急救方法, 例如disable左某一隻色,可以等我買到碳粉前用住先.

driver set黑白印唔印到?
彩色冇應該可以照印黑白

driver set黑白印唔印到?
彩色冇應該可以照印黑白
KinChungE 發表於 2016-4-6 19:33

唔得, 佢顯示話錯誤, 咩都用唔到...連掃描都用唔到.
試過將果隻色既粉盒拎走都係話錯誤.

試過將果隻色既粉盒拎走都係話錯誤. ...
東尼仔 發表於 2016-4-6 23:43

咁冇法
請換碳粉

試過將果隻色既粉盒拎走都係話錯誤. ...
東尼仔 發表於 2016-4-6 23:43

係碳粉係代用定原廠,你換返舊果隻落去都係出同一個error code?
你個碳粉盒可以係空,但唔可以係壞,或者唔岩型號,只可以叫維修

公司如果有條件都係租機好,唔洗自己煩,
壞機又唔怕,又唔會冇碳粉(因為計錶,你叫定幾支都冇人話你) 打電話即日上門搞

係碳粉係代用定原廠,你換返舊果隻落去都係出同一個error code?
你個碳粉盒可以係空,但唔可以係壞,或者唔 ...
s84292 發表於 2016-4-7 09:14

細公司唔係報錶..
佢設計真係好唔得, 無理由一支無粉就成部機都用唔到.
連SCAN都用唔到.

細公司唔係報錶..
連SCAN都用唔到. ...
東尼仔 發表於 2016-4-7 09:25

咁真係唔知,因為以前都係富士租機,無粉唔會FAX 唔到同SCAN唔到,
所以我想知係咪插返舊果支空粉都唔得, btw,你唔係租機都唔買定多1支擺係度以防壞?
尤其d 代用盒好容易出事

細公司唔係報錶..
連SCAN都用唔到. ...
東尼仔 發表於 2016-4-7 09:25

好多家用all-in-one printer都係咁, 不論碳粉定噴墨機

咁真係唔知,因為以前都係富士租機,無粉唔會FAX 唔到同SCAN唔到,
所以我想知係咪插返舊果支空粉都唔得, bt ...
s84292 發表於 2016-4-7 09:27

樓主果部只係SOHO級all-in-one s-led printer, 唔會有得租機

btw, 我試過有次雖然有spare代用盒, 但係換落去印左幾十張就出唔到粉, 結果搞到我冇得印
睇黎代用唔止要有spare, 仲要最少2 sets

樓主果部只係SOHO級all-in-one s-led printer, 唔會有得租機

btw, 我試過有次雖然有spare代用盒,  ...
KinChungE 發表於 2016-4-7 10:03

手痕打去個粉盒睇下, 裡面都仲有粉.
我覺得佢地基本設定好時間或張數, 無論仲有無粉到設定值就話你無.