抵玩 Laser Printer ($650/黑白/多功能/雙面/feeder/Wifi)

本來想買 Xerox M215B,不過因為款式太舊已經停售。比我見到 Brother DCP-L2540DW,賣緊$1050,送$400超市禮券(要另外去代理攞),可以當佢實際價錢$650。

主要功能:黑白鐳射印刷、掃描/複印、自動雙面印刷、自動送紙器、無線列印
耗材:跟機高容量碳粉盒(根據ISO/IEC 19752標準可印2600頁);原裝高容量碳粉盒(2600頁)單獨賣$475一個。
保養:一年上門+兩年自攜(我唔太肯定果兩年自攜包唔包零件費用)

呢部機我覺得真心抵玩,部機差唔多等於送俾你咁,比我一開始諗既 M215B 仲多功能。

溫馨提示:個盒好大好重(15kg),最好安排送貨,唔好自取;自取的話都帶架車仔,唔好手提;手提的話都唔好搭地鐵;搭地鐵的話都唔好揀繁忙時間,如果唔係就會好似我咁,攞到番黎手都舉唔起

係邊到買:我係SSP某間Brother合作零售商買,得三間應該唔難搵,我就唔開名啦。個價錢牌可能標緊官方價,有興趣既師兄去問下sales賣緊幾多。

咁慘... 搞到  舉不起來 .................... 隻手

咁慘... 搞到  舉不起來 .................... 隻手
userlam 發表於 2016-7-22 11:23

15kg其實唔重,如果好似一包米大細,手攞或者孭住都無咩問題。但佢個箱咁大,搞到重臂比力臂長,辛苦好多。

我隻老鼠應該頂得順
brother係平, 不過toner唔連drum先咁平, 亦出名唔夠耐用
平平地玩下係幾抵

我隻老鼠應該頂得順
brother係平, 不過toner唔連drum先咁平, 亦出名唔夠耐用
平平地玩下係幾抵 ...
Mtube 發表於 2016-7-22 11:48

個drum賣$605,可印12,000張。我個人印野唔多,估計到部機玩完都未洗換drum(可能連跟機碳粉都用唔曬

部機幾大部

我都打算换部AIO, 現在用施樂P225 幾好用, 有雙面打印,跟機剛剛差不多用完,才年零。

Good price ..... !!!

ching 有無玩過 apps " brother print service plugin", 好用嗎?!

Good price ..... !!!

ching 有無玩過 apps " brother print service plugin", 好用嗎?!
gsmjmm 發表於 2016-7-22 15:17

未用過,不過我見Google Play上面評價都幾正面

回覆 1# leave

幾底玩! 師兄可否pm sales電話比我?