一年先印幾次野,買雷射定噴墨比較好?

屋企之前有部HP用2122墨 隔一段時間就印唔到野 明明個墨係新買
下下幾百蚊 條數都幾貴

想知而家噴墨打印機有無進步
定都係轉用雷射比較好?

屋企之前有部HP用2122墨 隔一段時間就印唔到野 明明個墨係新買
下下幾百蚊 條數都幾貴
想知而家噴墨打印機 ...
jimmy_li 發表於 2016-8-7 09:46 PM

買鐳射,一定係
如果真真係一年印幾次,點解唔返公司偷印/去圖書館印/去影印鋪印?

點都係鐳射
fuji xerox平平地都係3百幾蚊

你噴墨機最平都2百幾
仲有 你一耐唔印就好快塞墨頭

買鐳射,一定係
如果真真係一年印幾次,點解唔返公司偷印/去圖書館印/去影印鋪印? ...
TH30 發表於 2016-8-7 22:17

份工無呢樣野 一年印幾次有時係私人資料/有啲優惠卷/買野啲証明等等
睇左咁個多post 睇中Fuji Xerox DocuPrint P225 db幾百蚊壞左都唔心痛(唔知有無影印)

睇曬咁多個post同google完 我想要打印同影印就夠
Xerox有影印就要1k左右,無就500    Fuji Xerox DocuPrint P225 db vs DocuPrint M225 dw
定其中一個post個 Brother DCP-L2540DW好?

可唔可以比個意見

噴墨打印機長期唔用會乾,塞住噴嘴。有D機型為左避免呢個問題,就會定期洗噴嘴,但咁樣又會晒墨水。我就唔建議樓主再買噴墨打印機。

(利申:我就係出post講L2540DW果個人。我都係印好少野,買之前亦諗左好耐買噴墨定雷射好)

睇曬咁多個post同google完 我想要打印同影印就夠
Xerox有影印就要1k左右,無就500    Fuji Xerox Do ...
jimmy_li 發表於 2016-8-7 22:25

P225/M225dw其實都係Brother OEM, 同Brother分別不大

I bought this model from Brother, MFC-L2700DW (laser, 4 in 1), after rebate, it is only HKD 900.  Very good deal.

http://www.brother.com.hk/eshop/ ... 018-mfcl2700dw.html

"由2016年8月1日至2016年8月31日購買此型號, 即可免費換領$500超市禮券,需自行登記及換領"