[操作疑難] jbl pebbles 喇叭 音質一問。

本身用緊2.1 但壞左,想換JBL pebbles, 但怕bass 會太弱。想問下各位ching 呢部野bass 如何。Thanks

有, 但不強.

400 蚊筆直呢對係咪無得輸?

bass唔要求得太多,而且重bass會聽壞偏好.....

JBL pebbles可以考虛用2合1 usb線,獨立囉個5v 2a電,DATA USB插pc....

表現應該最好

回覆 1# 2000092

睇你用途
不過睇下 youtube 短片, 網頁視像新聞, 都幾好用.

JBL pebbles可以考虛用2合1 usb線,獨立囉個5v 2a電,DATA  ...
DGCNYO 發表於 2016-9-8 20:35

想問下2合1 USB線即係乜?
我隻JBL pebble都用左好耐, 之前試過USB直插拖板USB+喇叭駁條3.5線去電腦line in
D 聲真係好好多
不過太多線太樣衰所以最後都係變番USB插電腦, D聲即刻差左
好想用USB一次過大電流+line in

想問下2合1 USB線即係乜?
我隻JBL pebble都用左好耐, 之前試過USB直插拖板USB+喇叭駁條3.5線去電腦line i ...
腦殘 發表於 2016-9-9 14:48

唔知點解我插左落底板LINE IN都係出唔到聲, 右下角個喇叭話冇插線, DETECT唔到我有插
我開REALTEK個軟件就DETECH到我插左LINE IN, 但都係冇聲出

另外我試左底板個SUPER CHARGER USB頭同普通底板USB頭, 唔覺有咩分別

JBL pebbles可以考虛用2合1 usb線,獨立囉個5v 2a電,DATA  ...
DGCNYO 發表於 2016-9-8 20:35

終於出去試聽左, 聽慣2.1 個BASS 真係聽唔慣2.0

唔知點解我插左落底板LINE IN都係出唔到聲, 右下角個喇叭話冇插線, DETECT唔到我有插
我開REALTEK個軟件 ...
1112311123 發表於 2016-9-9 18:10

係底板LINE OUT插綫去喇叭LINE IN

係底板LINE OUT插綫去喇叭LINE IN
smoke_cheese 發表於 2016-9-11 22:11

試哂幾個窿, 都係冇聲出, 都係話我冇插, 唔知點解