想買多合一PRINTER,求推介......

主要功能:
有SCANNER
可以影印
可以連WIFI及有線NETWORK
支援 IOS AIRPRINT
支援自動雙面列印
多色墨盒(大約4-5色或以上)
形號要較新

$1000以內
可噴墨打印(限HP/CANON)或LASET打印

求推介,謝謝

會印相  Canon PIXMA MG5770
不印相  Epson WorkForce WF-2651

會印相  Canon PIXMA MG5770
不印相  Epson WorkForce WF-2651
原明 發表於 2016-10-24 15:24

EPSON我中過招.....超易壞
CANON就考慮緊.....

你買幾多錢級別?
canon多合一,我用過3代,全部壞feeder。
espon部ME Office 960FWD,只係認唔到墨。print相唔得。其他一流。

現在用canon mg7700,唔使feeder so far so good。

咁Ricoh 好用嗎?

HP Officejet 6830
中曬你上面要求,但printer無分新唔新

咁Ricoh 好用嗎?
ed209 發表於 2016-10-24 23:19

Ricoh我知有LASER,係公司用過係好好用,但通常LASER要平就只有黑白......唔見Ricoh有出彩色噴墨

HP Officejet 6830
中曬你上面要求,但printer無分新唔新
tommychow0811 發表於 2016-10-24 23:30

要較新型號的原因,係我上個部HP係黃金買,需然係一手但就係倉底貨..............型號舊到差D連保養都唔比登記........

另一個問題正正就是HP的墨較貴,仲諗緊用唔用佢........

一部黑白laser all in one 加 一部彩色墨(print /scan/copy).

CANON MG5770本人用緊, 我本身要求唔係好高,所以覺得幾好, 都會間唔中印吓相,相片質素都可以接受。 主力都係比小朋友印功課, SCAN野。
最緊要一樣就係有代用墨可以用, 部機完全認到個墨盒。

自己公司有部 workforce tx600fw,用原裝墨,超過六年機,終於斷皮帶
拆機圖

用左六年,個廢墨兜爆滿過一次搞到 high 墨咀印花野,要挖走部份 jelly 墨

墨頭,算 ok

係估唔到每日 keep 住十張唔夠,都用左六年