[操作疑難] Fuji Xerox cm215fw 印出嚟一噠噠

已經換咗淘寶D代用墨,佢話已經有載體,但印出黎都好似一噠噠,請問是否載體唔夠?

各位Ching有什麼意見?

已經換咗淘寶D代用墨,佢話已經有載體,但印出黎都好似一噠噠,請問是否載體唔夠?

各位Ching有什麼意見? ...
fatman 發表於 2017-3-28 22:01

我都有呢個問題.
賣家講既野唔可信..唯有自行加載體,
另一POST我都想問緊大家有無用過邊個賣家既載體好用..

我都有呢個問題.
賣家講既野唔可信..唯有自行加載體,
另一POST我都想問緊大家有無用過邊個賣家既載體好 ...
東尼仔 發表於 2017-3-29 11:44

我試係淘寶買,遲D試左PM你

明顯係因為載體(鐵粉)唔夠,
原因係因為用D無良代用粉,
呢個問題可以解決, 但都幾麻煩
首先你要買多 1 SET 全新粉盒 + 1支載體
支載體都幾貴要~$250, 但可以加到十幾次

我試係淘寶買,遲D試左PM你
fatman 發表於 2017-3-29 11:52

師兄可唔可以分享下你同邊間淘寶買代用粉, 等大家有個預防.
我買開果間一直都好好地, 一直係買碳粉再入返落原裝粉盒咁用.
但岩岩呢次, 佢寄錯貨, 寄左粉盒包裝..佢話裡面D粉係一樣.
結果用左無耐發覺開始有變淡跡象.

明顯矛載體

堅有載體既代用是¥350/1套4色
巧貴

流野既代用係幾十至百幾左右1套 9成9矛載體 人品好時會有都唔出奇

我用左2年喇長期入貨都矛出過事

回覆 3# fatman
你部機而家變成咁要加純載體,有兩種方法1種要成部機拆,另一種係入service mode 叫部機吸粉
可以淘呢種載體就最平:
http://c.b1wt.com/h.Vl5rQ4?cv=yaztMmwYO4&sm=b9fbba

回復 7 #leolaw

呢類平野最好唔好加 雖然同樣係鐵粉但微粒粗幼有別 平野係粗粒好多 原廠粉係超幼微粒 頭幾次加會有少許用之後會失效 我中過伏

其實,可以好簡單咁自行測試下,靚既碳粉印10張全頁填滿色的紙後打開癈粉艙係倒唔出癈粉,平粉係會有癈粉倒掉出來

回覆 8# whitechunk

你唔係信淘寶一分錢一分貨呀? 如果要原裝品質就去買原裝行貨
仲有,依家樓主係已經係有問題, 你就算用原裝粉都唔會即時有效果

回覆  fatman
你部機而家變成咁要加純載體,有兩種方法1種要成部機拆,另一種係入service mode 叫部機吸粉 ...
leolaw 發表於 2017-3-30 01:27

想問問, 要點先可以人手入service mode?