有冇人用過呢隻kvm?

https://world.taobao.com/item/53 ... amp;_u=t2dmg8j26111

想轉4 port usb kvm...

有冇第二隻介紹?

KVM?
KVM = Keyboard + Video + Mouse
呢款只得USB, 冇Video
頂多只可以叫USB Switch

KVM?
KVM = Keyboard + Video + Mouse
呢款只得USB, 冇Video
頂多只可以叫USB Switch
KinChungE 發表於 2017-4-3 22:44

用返電視(有3個hdmi)...但唔知係唔係好用

用返電視(有3個hdmi)...但唔知係唔係好用
諸葛亮 發表於 2017-4-3 23:19

咁就梗係唔好用
KVM原意就係一禁全部switch哂

回覆 5# KinChungE

應該係無switch hdmi 既kvm有都應該好貴好大舊

回覆  KinChungE

諸葛亮 發表於 2017-4-3 11:34 PM

一來HDMI係AV接口,商業角度上近乎無廠會整
不過可以搵DVI的KVM Switch,每個DVI接口落個DVI-HDMI轉插

回覆  KinChungE

諸葛亮 發表於 2017-4-3 23:34

Aten, 不論VGA / DVI / HDMI / DP都有
甚至Dual Mon用既KVM都仲有
最重要係你肯俾錢

btw, HDMI KVM, 強國cheap cheap野, 大把
一search HDMI KVM一大堆

Aten, 不論VGA / DVI / HDMI / DP都有
甚至Dual Mon用既KVM都仲有
最重要係你肯俾錢

btw, HDMI KVM, 強 ...
KinChungE 發表於 2017-4-4 00:34

想要隻細既。同4port 同兩port 咁大隻而有hdmi 好難

想要隻細既。同4port 同兩port 咁大隻而有hdmi 好難
諸葛亮 發表於 2017-4-4 00:38

咁多要求就幫唔到你
KVM大極有限, 點解一味要細隻?
用過你就知嫌佢太輕太細, 成日俾D線扯住部機