買咗部910A

剛剛買咗部下海美廸910A,但我想用色差出電視,問咗幾間鋪都無3.5mm頭去色差,最後買咗條3.5mm分三個頭(紅白黃),但3.5mm嗰邊插入去機背唔可以入盡,無畫面出。

請問吓有無Ching知到邊度有3.5mm頭去色差線買?

剛剛買咗部下海美廸910A,但我想用色差出電視,問咗幾間鋪都無3.5mm頭去色差,最後買咗條3.5mm分三個頭(紅 ...
iceicebaby 發表於 2012-5-22 22:00

代理有得賣,我朋友買過。

可參考之前其他 C-hing 的討論 :-

http://www.hkepc.com/forum/redir ... 49&pid=25064695

回復 1# iceicebaby

海美廸 3.5色差線是要用短3.5mm頭 ,[但3.5mm嗰邊插入去機背唔可以入盡,因为你買咗長的用5到的]
    要用这个

如果你買5到,可以PM我,我上次買多作为spare.

多謝各位Ching,問題已解決,原來喺我自己未有用力插入.

仲想問下各位Ching,如果我想喺部機度睇到多啲online頻度,喺咪要裝第三方Firmware先得?

仲想問下各位Ching,如果我想喺部機度睇到多啲online頻度,喺咪要裝第三方Firmware先得? ...
iceicebaby 發表於 2012-5-23 08:48

其實在線平台內容個個都差唔多,不過都可以試吓第三方Firmware嘅.

其實在線平台內容個個都差唔多,不過都可以試吓第三方Firmware嘅.
allen2007 發表於 2012-5-23 09:49

因為我用PPTV等好耐都睇唔到,仲有我想睇足球直播.

因為我用PPTV等好耐都睇唔到,仲有我想睇足球直播.
iceicebaby 發表於 2012-5-23 10:19

試吓第三方會唔會好D.

代理有得賣,我朋友買過。
arrychiu 發表於 2012-5-23 00:56

知唔知大約幾錢