連埋tuner 既media player

搵左陣資料,見宜家有咁既功能既好似都係得himedia 560B-TH DUAL, 好似仲係雙tuner 添,但係好似係好耐以前既產品.... 請問各師兄有無咩指點下呢? 無論係其他model, 或者係呢部560B 要留意既野
Thank you very much!

我剛買了部 IDTV, 想放 HIMEDIA 560 DUAL.
如有興趣可回 PM.

而家新款仲有 Himedia 600C TH, 元谷X6, i5, i6 等

請問師兄560B dual 有無咩小問題要注意呢? 因為買比家中兩老用, 想了解佢地會唔會handle 到.
例如好似話即時錄影會無節目名等等? 定係已經bugfix 左?

見元谷X6 好似可以插DMB tuner卡, 但係唔知係唔係雙tuner 呢?

請問師兄560B dual 有無咩小問題要注意呢? 因為買比家中兩老用, 想了解佢地會唔會handle 到.
例如好似話即 ...
rexkani 發表於 2012-6-1 11:31

x6使用中, 我買部機時, 已內置好tv tuner. 但唔係雙tuner

x6使用中, 我買部機時, 已內置好tv tuner. 但唔係雙tuner
redhothits 發表於 2012-6-1 11:51

好唔好用?功能齊全?有無d咩特別稱心滿意?
唔該曬師兄!

好唔好用?功能齊全?有無d咩特別稱心滿意?
唔該曬師兄!
rexkani 發表於 2012-6-1 12:04

機頂盒功能係ok. media player 都可以. 操作都算流暢.
用1186晶片, 有android功能, 但用mips, 好多apk都用唔到, 但pps, pptv等我都有裝.
最初wifi唔多得, 可能係因為我router用wep做protection, 後來問店家, 叫我改用wpa, 之後就ok.

即係大部份高清片都順利啦
有無試過經網絡,可能samba or nfs nas 睇高清片?

例如好似話即 ...
rexkani 發表於 2012-6-1 11:31

可選進入畫面為 IDTV, 咁一開機為就睇電視, 這樣會方老人家.
不過 560 個 REMOTE D 掣較細粒, 可能不太合老人家.

而高清盒我覺得 MAGIC TV 比較盒老人家用.
因為個 REMOTE D 掣相對大粒.

即係大部份高清片都順利啦
有無試過經網絡,可能samba or nfs nas 睇高清片?
rexkani 發表於 2012-6-1 12:20

冇試. 因為我唔多識搞呢d.