我想找部可播放Avi,mkv……之類常用影片格式播放器

最緊要可支援影片外掛字幕,及可用usb,可不須有上網睇戲那類都可。呢方面太多又小米,又高清機頂盒,我以分不出那種是player,求大大推介.謝謝

隨便一部盒子都可以看到你說format的片,反而ching可能忽略了音頻解碼問題,因爲很多平價型號都沒有dts,ac3解碼所以有可能你播片時候會有畫冇聲!

回覆 2# tchchl

呢樣真喎.....同意, 如果樓主, 玩得高級D, 真係要留意

部機個spec.一般有講支持邊種外掛字幕

隨便一部盒子都可以看到你說format的片,反而ching可能忽略了音頻解碼問題,因爲很多平價型號都沒有dts,ac3 ...
tchchl 發表於 2014-7-12 16:06

謝謝師兄們,那有什麼型號推薦呢?

買sigma系列,不過都好似好多年冇更新,我覺得唯一弱點是看不到rmvb,但對好多人來講不是問題!

買sigma系列,不過都好似好多年冇更新,我覺得唯一弱點是看不到rmvb,但對好多人來講不是問題! ...
Carsonp 發表於 2014-7-12 21:09

用sigma8643 既得返魅視m3仲淘得到, 兼且keep住有firmware更新

一一一一
最緊要可支援影片外掛字幕,及可用usb,可不須有上網睇戲那類都可。呢方面太多又小米,又高清機頂盒,我以分 ...
Sonicx 發表於 2014-7-12 13:39

k 3 about $300有5,1