買在個HDMI 分線, 但係插NOW TV 無畫面

買在個HDMI  分線, 但係插NOW TV 無畫面
點解會咁?

直插冇問題, 一插分線就冇畫面 ?

有冇顯示 XXX HDCP XXX 文字 ?
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2099802

試下換其他機試下?或者換HDMI線?

仲有一些平價HDMI分線器有相容性問題 (NOW TV  HDMI 有 HDCP 加密保護)

特別係收費電視機頂盒, 好多人中招

我都係用呢隻,可能供電唔夠,以本人長期研究經驗

呢款係switch, 唔係splitter喎

買在個HDMI  分線, 但係插NOW TV 無畫面
點解會咁?
LEOWAI 發表於 2014-10-3 17:34

師兄,買咗幾錢吖?

師兄,買咗幾錢吖?
naxingxiao 發表於 2014-10-4 09:16

5X 度...SSP 買..

呢款係switch, 唔係splitter喎
KinChungE 發表於 2014-10-4 00:04

有乜唔同?

喂!呢個唔係分線噃!
input駁now tv,output駁電視先啱喎!
如果得一部機,勸你直插好過嘞! ...
starwise 發表於 2014-10-3 23:58

我有PS 4 , 小米, XBOX , now tv做雞頂盒..
部電視得一個HDMI, 唔夠洞被佢地插

直插冇問題, 一插分線就冇畫面 ?

有冇顯示 XXX HDCP XXX 文字 ?

試下換其他機試下?或者換HDMI線?

仲有 ...
kofz 發表於 2014-10-3 20:28

直插無問題..
係咪買D support HDCP就得?
有無介紹?