請問小米盒子2會這麼慢?

小弟係用PCCW router 係TPLINK 1043ND

睇動畫時斷斷續續....請問如何是好?

有冇用VPN?

有冇用VPN?
naxingxiao 發表於 2014-10-26 09:21

未用過
請問要怎樣用?

慢是因為 Pccw,而家pccw 最主要唔比人睇既係 土豆,優酷、搜狐,唔理幾點睇,真係 lag 到睇唔到,我剛剛轉左 pccw 500m,中左計,我仲有個 BB100,下月頭先到期,一轉番用 bb100 即刻唔同晒,乜都睇得番,而家都唔知點算。
剛剛裝,又唔可以取消。唔知可唔可以投訴去電訊管理局?

慢是因為 Pccw,而家pccw 最主要唔比人睇既係 土豆,優酷、搜狐,唔理幾點睇,真係 lag 到睇唔到,我剛剛轉 ...
keungngan 發表於 2014-10-28 18:31

what the fxxk

請問師兄用返VPN會唔會快返?

回覆 4# keungngan

會唔會遲吓block 埋睇唔到wiki 㗎???

回覆  keungngan

會唔會遲吓block 埋睇唔到wiki 㗎???
村上麗奈 發表於 2014-10-28 22:14

呢個都唔奇,如果佢咁做,到時一定好多人轉台,而家 block d大陸網,
因為要改 dns,都好難投訴佢,但佢攪 wiki,因唔駛改 dns ,佢冇得賴其他原因。

what the fxxk

請問師兄用返VPN會唔會快返?
nathan888 發表於 2014-10-28 21:34

都好難搵到一個 vpn 返大陸,又要夠快睇到盒子視頻。如果有,我都想試下。

都好難搵到一個 vpn 返大陸,又要夠快睇到盒子視頻。如果有,我都想試下。 ...
keungngan 發表於 2014-10-28 22:52

想快就要用 mikrotik 路由器

以驗證ip方式備過鎖ip

用低速vpn都冇問題

想快就要用 mikrotik 路由器

以驗證ip方式備過鎖ip

用低速vpn都冇問題
kofz 發表於 2014-10-29 01:48

而家既問題唔係翻唔翻到場既問題,係 pccw 限制左由 土豆、優酷、攪狐等網部串流所的速度,
這情況,就算同 mikrotik 路由器,都不會快,因為 mikrotik + vpn 能夠翻牆被過地區驗證,
但串流睇片仍是靠 pccw 呢個 isp,只要 pccw 對這些網站串流有限速,就算用什麼路由器都冇用。