依家咩4K盒子好用?

百度影棒3定係其他好??

kofz 發表於 2014-11-3 20:28

樓主最後講FIRMWARE唔穩定

用左百度影棒2S成年都無任何問題, 試過有一次FLASH錯ROM不斷重開之後打電話問客服, 仲有個靚聲MM同我解釋點RESET...
最緊要果時講緊同規格既小米盒子賣緊499而我部2S只係179, 抵到爛

用左百度影棒2S成年都無任何問題, 試過有一次FLASH錯ROM不斷重開之後打電話問客服, 仲有個靚聲MM同我解釋點 ...
edenli 發表於 2014-11-3 21:54

其實我已經用緊小米盒子2, 我想買個4K既, 但又唔想買返小米

其實我已經用緊小米盒子2, 我想買個4K既, 但又唔想買返小米
eddielai1987 發表於 2014-11-3 22:45

如果係咁比著我就黎個大升級好過, 百度影棒3跟本無乜升級過
可以睇下 開博爾Q8, 雲網行CR13 呢兩部, 我都諗緊升唔升級好...
仲有個CHING講糖豆T4, 不過似乎評價麻麻

雲網行出左唔係好耐,firmware仲要fine tune

firmware成熟既可以揀himedia Q5 4核,不過播唔到hevc ts, 開博爾用letv X50 air粒U, 應該冇問題

其實我主要想幾個spec, 2g ram, 4核+8顯核, 唔駛有hdd, 播到4k, 有諗過雲網行cr12, 但最後樓主同我講firmware未穩陣, 再睇睇七彩虹盒子淘寶已經無哂, 咁唯有睇Tronsmart S89 貪佢有外國神人rom可以flash落去, 但我怕可能水尾會淘汰,所以咪睇下大家有咩意見囉

小米3唔知得唔得呢