為咗睇HKTV 我決定買小米盒子 增強版... 唔知有無錯.....

用開 HD300睇碟, 想買番 HIMEDIA 代替 HD300, 但係Q5好似唔 WORK SATA DVD ROM.

本身睇真波但唔睇其他球類競賽又唔睇大陸台淨係想睇 HKTV, 同打 FC/SFC EMU

唔知買小米盒子增強版有無錯, 以趴過吓文有幾點唔明

有人話認証唔到咩都睇唔到, 係唔係開唔到機黑晒畫面變咗磚咁?? 咁點先睇得番??

同埋會唔會熱到 HANG 機, 因為我之前買過部開博以, 開幾用咗 10MINS 左右就熱到 HANG 機, 唔知小米盒子增強版會唔會.

用開 HD300睇碟, 想買番 HIMEDIA 代替 HD300, 但係Q5好似唔 WORK SATA DVD ROM.

本身睇真波但唔睇其他球類 ...
wilkins 發表於 2014-11-7 11:55

你買機前叫賣家裝好hktv, 試埋點用, 間野唔肯問第二間, easy job。

本身睇真波但唔睇其他球類 ...
wilkins 發表於 2014-11-7 11:55

因為小米盒子個launcher係連同icntv服務, 所以一開機會online連接大陸icntv server認證一次(之後一段時間記住), 因為不明原因,會有機會認證唔到, 視乎係"用戶認證失敗"定"icntv認證失敗", 前者同soft brick無分別, 只會不斷叫你reset部機嘗試重新認證, 做唔到其他野; 後者只會係你睇盒子本身自帶icntv電影電視節目服務時出現, 只不過係睇唔到電影/電視, 你另裝其他睇戲app便可, 至於解決方法你搵下本區C兄d帖

我盒子2都覺幾熱, 但未試過熱到hang機

如果只為睇HKTV, 求其係本地買個盒咪得囉, 學樓上C兄咁講, 買個時試清楚睇得到HKTV先買

btw, 得個搖控, 點玩emu?

買小米有個好處, 就係大把人用,
有咩問題都會容易解決

比我就吾会買這部,無优点又吾平宜

你買機前叫賣家裝好hktv, 試埋點用, 間野唔肯問第二間, easy job。
lineager 發表於 2014-11-7 12:16

多謝提點, 我會叫佢試試

因為小米盒子個launcher係連同icntv服務, 所以一開機會online連接大陸icntv server認證一次(之後一 ...
digimon04 發表於 2014-11-7 14:27

有咩其他機推薦吓?

我有USB手制, 唔知 WORK 唔WORK?

買小米有個好處, 就係大把人用,
有咩問題都會容易解決
king1688 發表於 2014-11-7 15:29

希望唔好出現問題...........

比我就吾会買這部,無优点又吾平宜
alex008 發表於 2014-11-7 15:34

仲有無其他機推介吓.

好似又出新版...