鴨記買電視盒

未買過電視盒,因好少睇電視。家下有HKTV,又想買個睇下。
但好似好多牌子好多model,眼花撩亂,唔知點揀。
諗住去鴨記睇,起碼有示範,睇到有咩台。
但唔知有冇伏。
請問有咩要留意呢?有冇好介紹?

如果想睇收費IPTV

就唔好係鴨記買

如果想睇收費IPTV

就唔好係鴨記買
kofz 發表於 2014-11-12 01:45

(新手問題)
咁IPTV有咩睇?
收幾錢呢?
要睇IPTV咩盒至啱?

(新手問題)
咁IPTV有咩睇?
收幾錢呢?
要睇IPTV咩盒至啱?
simcolala 發表於 2014-11-12 02:31

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2046209

kofz 發表於 2014-11-12 02:58

明白好多了,THX very much

(1)今日去鴨記行一轉,見有一檔買I字頭的smart player,話係香港產品,一年保養,
佢話唔同大陸盒成日要JB破解,示範亦好暢順,睇到不同的直播台(包括英超)同online電影,預載了google play 同HKTV,價錢799送HDMI線。

(2)之後去黃金,見有些大陸牌子電視盒(10字頭同H字頭)亦有「港版」(是否即是破解版?)。因價錢較平,而同價的,SPEC又較好, H字頭仲強調係用香港伺服器,唔怕被封IP。

(3)之後又在網上見有第三代米盒增強版(完美預載),話「預先加入大量觀看影片程式,用戶不再規限在原廠的小米程式,可以觀賞到更多不同影片及新視劇同時可以直播超過700個電視台。」價錢較上述盒平,兼可播4K。

請問有冇C Hing用過以上任何一種?效果如何呢?

只係想睇hktv?
安卓盒子一個,買最平既就得架嘞!功能一樣大同,配置或有小異!
至於睇到乜睇到物,自己裝 ...
starwise 發表於 2014-11-13 00:45

未必, 唔同chipset既盒, 畫質都會有D分別