怎樣在海美迪的盒子内安裝apk的 file

本人的朋友之前在国內買了部海美迪的盒子,現想安裝 HKTV的 apk file,但在机內找不到apk安裝器,請問可怎樣辦?

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

回覆 1# nicephotos
將apk copy落usb手指之後插入盒子usb port,跟著點擊個apk就可以

o係個FILE MANAGER裡面可以安裝到

o係個FILE MANAGER裡面可以安裝到
liar_p 發表於 2014-11-21 10:49

1. Ready 隻 【HKTVlivev1a.apk】USB 手指。
2. 是入左下角【應用管理】裡的【FileManager】,打開,安裝即成。
3. 而唔係“应用商店” 裡的 “实用工具” 裡的 “文件管理”。

1. Ready 隻 【HKTVlivev1a.apk】USB 手指。
2. 是入左下角【應用管理】裡的【FileManager】,打開,安裝 ...
cheetah 發表於 2014-11-21 11:32

唔該晒修正

唔該晒修正
liar_p 發表於 2014-11-21 12:01

因完全未染指過android,昨晚在“应用商店”裡迷失了至少2分鐘,明明選了繁體MENU,一見到“应用”二字就走入去....

因完全未染指過android,昨晚在“应用商店”裡迷失了至少2分鐘,明明選了繁體MENU,一見到“应用” ...
cheetah 發表於 2014-11-21 12:11

你唔係買左天貓咩??
天貓好唔好用?(真心問)
有沒有特別功能?

你唔係買左天貓咩??
天貓好唔好用?(真心問)
有沒有特別功能?
kevin169 發表於 2014-11-21 12:45

天貓正慢慢跑,等緊參加集運動會中,到時會試試。特別功能? 可能是多了個Bluetooth 4.0,少了條天線,遙控好樣啲咁...

因完全未染指過android,昨晚在“应用商店”裡迷失了至少2分鐘,明明選了繁體MENU,一見到“应用” ...
cheetah 發表於 2014-11-21 12:11

不過話時話, HKTV依家係咪只有一個台?
遲D係咪會多D?

不過話時話, HKTV依家係咪只有一個台?
遲D係咪會多D?
liar_p 發表於 2014-11-21 14:16

1) 係...
2) 等佢搵多d錢先...