[教學] 海美迪芒果嗨Q+HD600A四核 使用問題求教

剛收到H600A, 有點技術問題, 播MKV 到一半就當機, 用什麼APP播MKV影片最好呢?
我使用MX PLAYER, 有時候打開MX PLAYER 可以找到視頻檔, 一晚過後又找不到視頻.

有時間音頻發出 卡卡卡卡聲音, 開關段又無野.

跟機VIEDO PLAYER 不能加SRT 外掛字幕, MX PLAYER 又時得時唔得, 好煩

剛收到H600A, 有點技術問題, 播MKV 到一半就當機, 用什麼APP播MKV影片最好呢?
我使用MX PLAYER, 有時候打開 ...
hongkongchina20 發表於 2014-11-21 13:55

你係咪用HDD?  係咪唔夠電推你隻HDD?  有冇自己俾電隻HDD?

過一晚搵唔到file唔關player事, 係你個盒同個file既connection問題 (USB?  LAN?).

你係咪用HDD?  係咪唔夠電推你隻HDD?  有冇自己俾電隻HDD?

過一晚搵唔到file唔關player事, 係你個盒同個 ...
buynaka 發表於 2014-11-21 13:59

我只係用USB 手指, 試過拔插REFRESH 都唔得, 要剷機重裝.
仲有用CARD READER 讀MICRO SD, 係認唔到架

過一晚搵唔到file唔關player事, 係你個盒同個 ...
buynaka 發表於 2014-11-21 13:59

跟機VIEDO PLAYER 不能加SRT 外掛字幕, 又不能綁定用MX PLAYER 播MKV

我只係用USB 手指, 試過拔插REFRESH 都唔得, 要剷機重裝.
仲有用CARD READER 讀MICRO SD, 係認唔到 ...
hongkongchina20 發表於 2014-11-21 14:37

用手指就未試過, 因為對usb既隱定性有保留.  你試下駁HDD, 應該冇事.

用手指就未試過, 因為對usb既隱定性有保留.  你試下駁HDD, 應該冇事.
buynaka 發表於 2014-11-21 14:44

我無USB > HDD

我無USB > HDD
hongkongchina20 發表於 2014-11-21 16:01

去鴨記買條cable都係幾十蚊

仲有一個問題, 就係聲音好細~

平常我開13, 用呢個盒要開到成40
請問有無控制聲音方法

仲有一個問題, 就係聲音好細~

平常我開13, 用呢個盒要開到成40
請問有無控制聲音方法 ...
hongkongchina20 發表於 2014-11-22 12:14

set hdmi 做 output raw