取消NOW TV 差d又要俾多$50 (附遺失器材價目表)

話說之前now tv約滿冇再續,約好時間佢搵人上嚟收機。

我自己已先拆晒出嚟擺定係門口,唔好話HDMI線,我連佢條cat5e我都擺定出嚟,驚佢話要返。

佢上到嚟,果然要返條HDMI,最估佢唔到係,竟然要返條天線?!!

講咗一輪,佢話高清解碼器係要還呢條,我話但係我真係冇用佢嚟解碼免費電視,佢話冇就要$50。

最後又係要自己打上cs,過咗兩個禮拜,就話可以waive。雖然$50而家食個lunch都未必得,但係呢d真係原則嘅問題。

附上價目表給各位師兄參考,記得執齊嘢畀番佢。

有時我覺得d大陸嗰d雖然要預繳咗一年先,但其實仲老實,只要佢冇執笠。

好彩我冇叫佢收解碼器,由得佢
冇蝕,心理上仲有賺

我都冇話要求收番,係 NOW嗰邊要

好彩我冇叫佢收解碼器,由得佢
冇蝕,心理上仲有賺
chue 發表於 2014-12-3 17:30

條天線乜野樣...!? 裝果時好似唔覺有裝天線呢樣野喎...!

p.s.部Now解碼器係有電視tuner...但師傅唔見佢裝...因為有用MTV...

天線,都無送過點樣有得收!

我兩個屋企都無收天線,你過去比張之前收了天線的文件你,有簽過名

個收機師傅淨係話黑色,其實我當時如果求其畀條黑色公乸線佢都ok; 但咁啱就冇……

如果你話唔見咗個 remote或火牛,要罰就合理,但天線……,大佬,真係唔識講…

條天線乜野樣...!? 裝果時好似唔覺有裝天線呢樣野喎...!

p.s.部Now解碼器係有電視tuner...但師傅唔 ...
lays 發表於 2014-12-3 18:29

舊嗰種機先有,新既無

learn something today

早年嗰d就冇,用紅黃白線‥‥高清解碼器(即價目表裡所謂All-in-one set-top box)先有HDMI線

話時話,我而家諗番,我都唔肯定我俾返佢嗰條HDMI係咪就係佢當年安裝時嗰條

吓?乜有hdmi線跟機咩?淨得紅黃白喎!老屈咋卦?
starwise 發表於 2014-12-4 00:25