求推介機頂盒

想買部機睇片(檔案)要流暢,聲畫同步,冇起格,可以直接看國內節目不用越獄翻墻。
規格要4核,4k,H265,gigalan,最好有埋Wi-Fi ,dlna

求推介

Budget

睇唔睇到國內節目,係唔係同app有關多d?

Budget
newmember 發表於 2014-12-4 10:23
~RMB600

畫面同唔同步/起唔起格, 主要係關片源事
如果你睇大陸節目, 冇一部畫質會好

睇唔睇到國內節目,係唔係同app有關多d?
triangle020 發表於 2014-12-4 10:39
呢樣真係唔識。好似小米盒4K咁,又話要喺大陸度核證同越獄,仲要改IP先有機會睇到。600A又有埋MANGO可直接睇。不過爬文兩隻款播片有一問題!

可以唔使翻牆我都想買番個咁既盒

畫面同唔同步/起唔起格, 主要係關片源事
如果你睇大陸節目, 冇一部畫質會好 ...
KinChungE 發表於 2014-12-4 11:34

我都係睇呢個師兄講咋

我用HD600A,睇片清啲,但聲同畫有半秒唔同步,唔知係唔係云OS問題;用小米盒子加強版,聲畫同步但畫面差啲 ...
yinyin 發表於 2014-12-3 12:33

呢樣真係唔識。好似小米盒4K咁,又話要喺大陸度核證同越獄,仲要改IP先有機會睇到。600A又有埋MANGO可直接 ...
jc0604535 發表於 2014-12-4 11:36

你用咩寬頻先,我覺得你買大陸野不如就買最平個啲hd600a就算,我用緊網上爬睇有一兩個apps都算可以順播,要用wifi改dns,可以插lan線,可以轉黎轉去,不過用大陸apps多其實冇乜需要
總括黎講都幾好用,但用哩啲盒今日唔知聽日事

你用咩寬頻先,我覺得你買大陸野不如就買最平個啲hd600a就算,我用緊網上爬睇有一兩個apps都算可以 ...
bbsunny 發表於 2014-12-4 11:51

我都係用網上痕300FTTH,主要當DLNA播H264 1080P同間中追吓大陸熱門劇仲有體育台直播賽事咁。希望聲畫起碼要夾到。我用NEXUS 7 FHD 睇太折幾好,想部STB都一樣咁好。