有無人用過網趣雲視頻加速器?

我用緊himedia q5 四核行andriod, pccw 100M行電話線唔係光纖,已改DNS及大陸proxy, 平時睇大陸視頻如vst個d電視劇或者電影係每兩秒lag十幾二十秒,得幾k至十幾k咁load,即係第於睇唔到咁。。。係要有時,係有時,去到零晨一兩點,先睇得順返。

今日見淘寶有隻叫網趣云視頻加速器,想問下有無ching用過,解唔解決到睇大陸視頻好lag既問題
喺淘宝search網趣云就見到。

另外我下星期會轉用香港寬頻1000M光纖入屋,希望解決到問題。

轉左hkbn已經好好多。

轉左hkbn已經好好多。
buynaka 發表於 2014-12-12 16:32

Ching 你係過來人試過喺pccw轉過去hkbn睇大陸視頻順返哂呀?

我見有其他ching post過兩段YouTube比較pccw 同hkbn,結果真係相差得幾誇張。

Ching 你係過來人試過喺pccw轉過去hkbn睇大陸視頻順返哂呀?

我見有其他ching post過兩段YouTube比較pcc ...
pilot747 發表於 2014-12-12 17:38

冇,不過我用hkbn 100m都已經順到爆炸。

冇,不過我用hkbn 100m都已經順到爆炸。
buynaka 發表於 2014-12-12 17:54

聽你咁講真係好似見到一線曙光咁。但ching你係咪任何時段睇都咁順到爆呢請問?

聽你咁講真係好似見到一線曙光咁。但ching你係咪任何時段睇都咁順到爆呢請問? ...
pilot747 發表於 2014-12-12 18:05

如果係letv,qq, pptv既source,全順。搜狐,youku就夜晚間中睇十幾分鐘停幾秒。

轉左hkbn已經好好多

去大陸HKBN好過PCCW?
說笑了吧

回覆 8# KinChungE
其他唔敢講,但an box睇片用 pccw真係睇都有困難...
hkbn 真係順好多, 雞寶都順過ppcw.

回復 1 #pilot747

幾錢1个月?

via HKEPC Reader for Android