呢家有冇盒支援bitstream輪出???

可以直接去AMP解碼,trueHD, DTS-HD之類.
現時好多盒都畫面話去到4K,唔知音效做唔做到,只要佢hdmi passthrough

thx

可以直接去AMP解碼,trueHD, DTS-HD之類.
現時好多盒都畫面話去到4K,唔知音效做唔做到,只要佢hdmi passthrou ...
正宗球迷 發表於 2014-12-12 21:10

呢部

http://www.pcdvd.com.tw/showthread.php?p=1084960521

不過部野過千銀.  係唔係真係要bitstream 就真係睇下你覺得直唔直.

回復 2 #postmastur

唯一呢部做到?
部ut3 32g 同部open hour chameleon都係貼近千元。

via HKEPC Reader for Android

回復 postmastur

唯一呢部做到?
部ut3 32g 同部open hour chameleon都係貼近千元。

via HKEPC Reader fo ...
正宗球迷 發表於 2014-12-12 21:46

係唔係唯一就唔知, 不過起碼呢部有人用過話得.

Himedia好多款都做到

Himedia的海思芯片都可以?去到4k又大容量,有邊隻?600a得1g ram怕唔夠力水行。
Q5呢隻掂唔掂?
Thx

Himedia的海思芯片都可以?去到4k又大容量,有邊隻?600a得1g ram怕唔夠力水行。
Q5呢隻掂唔掂?
Thx

via  ...
正宗球迷 發表於 2014-12-13 01:11

用緊HiMedia Q5 4核,bitstream無問題,包括DTS-MA 同TrueHD,HEVC片都OK。

用緊HiMedia Q5 4核,bitstream無問題,包括DTS-MA 同TrueHD,HEVC片都OK。
itandy 發表於 2014-12-13 11:20

有冇過熱情況出現?

呢部

不過部野過千銀.  係唔係真係要bitstream 就真係睇下你覺得直唔直. ...
postmastur 發表於 2014-12-12 21:17

舊款x7都得,不過要自己刷rom