想買部睇 HKTV, 播 hdd 內既片, 有咩牌子可以留意?

原本諗小米, 但呢度少 ching用..
多人用 hd600a? 但比較雙11好似唔抵
有冇咩牌子好? 實在太多 choice..
budget hkd 500

thanks!!

係盒都得,要平唔使兩舊水有交易!
starwise 發表於 2014-12-21 09:08

就係好多 choice, 200, 500 最大分別響邊?
lag? more source?
thanks

五百,果些睇超高Bit直播足球,cpu GPU勁些

回覆 1# qawasaxa

唔係。。 應該仲好多人用。。。唔係d 舖都唔會間聞都有米盒賣

根據樓主的要求,米盒應付有餘

bud ...
qawasaxa 發表於 2014-12-21 09:00

比較11唔抵,但比較米盒重係好抵。

五百,果些睇超高Bit直播足球,cpu GPU勁些
alex008 發表於 2014-12-21 12:26

有冇介紹

bud ...
qawasaxa 發表於 2014-12-21 09:00

http://www.hkepc.com/forum/redir ... 29&pid=32785707

postmastur 發表於 2014-12-21 19:45

"我見淘寶雙12, beelink R89 做緊人仔479.  雲網行CR12 做緊499人仔.  跟android + google store. 唔貴丫.

HD600a 同天敏4k殺係同一個spec.    天敏4k殺做緊229人仔.    不過2部都係行雲OS, 即係無Google play store 跟機.

再唔係既就1樣係HD600a 同spec 既外銷機, 所以一定行Android 包google play store.  http://www.cnx-software.com/2014 ... pport-sells-for-53/
做緊52.99 US 連shipping.  因為free shipping, 其實唔貴淘寶買好多.

所以心水係:

-  要快要行Android 跟google play store跟頂級4k + H265@60fps support.  一定係RK3288 chipset d 機, 即係Beelink R89 或者雲網行CR12, 跑分快過下面2部2倍有多.

- 最低價又support 4k 同H265 decode既, 就一定係HD600a 或者天敏4k殺.  後者容易root 機, 其實所有野同HD600A一樣.  因為行雲OS, 無google play store. 要自己睇forum 睇下點裝.  我唔知有乜app 係唔compatible on 雲OS.

- 中價選擇係買外銷機, 同HD600A 同spec, 一樣support 4k 同H265 decode, 行android 有google play store 跟機.  或者 天敏D6四核S812版 .  跟雲OS.  有得搵店主預先裝android + google store.   一樣support 4k + H265, 部野都係299人仔"

good post, 追下先, thanks

有邊幾間大廠?

之前聽過 himedxx, mygixx, 他都ok ?

thanks!!