[開箱] pipo x7 mini pc - atom z3756F

俾人導左, 明明等人開箱但變左自已開箱.
部機上星期二買RMB499, 應該係最後一批現貨.
星期四集運落黎, 但查車今日先到. 同我另一部噚日出的 AN BOX一齊提貨.

SPEC: CPU Z3756F, 2GB RAM, 32GB ROM

造功唔錯, 大細同NOW機頂盒差唔多大細(一齊到GE開博爾F2仲大啲).

1. 第一次開機(ENG)去到桌面就可以入設定精靈, 而且有繁中揀.
2. 新機有19.XGB可用.
3. 開左兩個幾鐘, PLAY MKV MOVIE (8GB) , 宜家係唔熱.
4. 4K 60FPS KODI PLAY 唔到, 1080P BD ROM 無問題.
5. 經左USB HUB 會唔夠電推DEVICE, EVEN MOUSE KB. 一係外置電源USB HUB一係直插. 如果搵到大A數啲火牛, 唔知有無幫左.

暫時試左咁多先.

GOOD JOB
167pk 發表於 2015-1-21 23:01

仲好講

請問呢部機有冇得按Del/F2等.... 入Bios?
我都入左部, 但仍然未到.

等我自已答番自已, 按Del可以入去Bios.
http://www.freaktab.com/showthre ... Z3736F-BASE-MINI-PC

俾人導左, 明明等人開箱但變左自已開箱.
部機上星期二買RMB499, 應該係最後一批現貨.
星期四集運落黎, 但查 ...
worldcat 發表於 2015-1-21 22:59

想問可以用乜程式看大陸資源?用Chrome?

via HKEPC Reader for Android

回覆 6# gasketss

呢部基本上係PC, PC用乜方法佢就用乜方法, unblock youku 改DNS.....etc

用HDMI駁高清電視可以出到1920x1080解析度嗎?