買埋咁多blu ray, 點copy入自己部電腦?

成日要換碟都幾麻煩

可唔可以copy入自己部 hard disk

就唔洗次次換碟?

成日要換碟都幾麻煩

可唔可以copy入自己部 hard disk

就唔洗次次 ...
askl 發表於 2015-2-1 10:43

DVDFab

AnyDVD HD

anydvd hd

剛試左

係咪會無左 bluray 碟 menu呢個功能?

平時一入隻碟, 會自動有個menu出來俾人選 chapter, language , subtitle之類

但現在copy左入自己的harddisk後, 只可以我手動去選 BDMV folder 內, 最大file size的 file 去play

係咪我有野做錯左呢?

另外, Anydvd hd 都唔平, 成HK$800一年,

有無平d或免費軟件可以做到?

thanks

用alcohol 120 燒做iso

anydvd hd

剛試左

平時一入隻碟, 會自動有個menu出來俾人選 chapte ...
askl 發表於 2015-2-1 14:02

破解區碼既軟件,係唔會有menu
因為BD依部份係解唔到

用得藍光碟,就不會save 去Hard disk.

用得藍光碟,就不會save 去Hard disk.
lalawoo 發表於 2015-2-2 18:39

why not?

成箱碟,  下下要拿出來, 睇兩野又要換另一隻

好多時係想睇其中一個chapter 用來試機, 未必係睇晒成出喎

破解區碼既軟件,係唔會有menu
因為BD依部份係解唔到
XABI 發表於 2015-2-1 14:38

咁pt放既野,佢地點抽出黎可以有menu?

via HKEPC Reader for Android

anydvd hd

剛試左

平時一入隻碟, 會自動有個menu出來俾人選 chapte ...
askl 發表於 2015-2-1 14:02

Ching用乜嘢software player播BD?