買左寰宇日韓IPTV 服務中伏左

話說我日本朋友唔得閒播電視比我睇. 心想不如試一下日本IPTV, 自己買來睇日本電視.
所以就去四圍搵資料. 最後搵左298 人仔既寰宇日韓IPTV.
測試一日果陣, 3 秒延遲, 共45 台. 包TOKYO MX, 所有關東台及關西台等.
心諗, 呢次正啦. 一年先298 人仔, 用信用卡比都係400蚊左右.
睇一年完全OK. 不過點知買完後, 惡夢開始先係正式開始.

比完錢用左20日. 完全OK, 滿意到極.  仲打算介紹比D 朋友一齊買.
點先第21日, 惡夢就開始.

第21日, 突然無晒訊號連唔到, 走去問客服.
佢話搵人去修, 修下修下修左4日.
終於, 有返訊號. 點知睇返個表, 原本47台, 變剩30幾台, 關東台完全無晒. 延遲變左7 分鐘.
連免費既NIJI 仲要快過佢. 之後同客服講唔多惦. 佢話去問問. 一問又無左2 日.
之後. 再次維修. 呢次維修完之後, 再次攪笑.
所有關西台無晒, 音樂台無晒, 加左一大堆日本英文節目台.
原本要睇果D 台, 好多都無晒. 最後得返35台.
之後再次投訴, 然後就潛水唔理你.
唔單止我, 其他買佢其他服務既用家, 分別都出問題.
然後D人問佢既, 唔係10問9唔應, 就係完全潛水.
其他客戶 跟佢理論佢, 佢仲PK 返D 客戶..........

之後, 我對呢個日本IPTV 服務印象極差.
到左前幾日, 客服突然講會維修, 幫我整整佢.
點知又係完全攪笑.

35台加返10幾台. 點知點台大部份睇唔到

而且可能為左補返唔夠數. 連英文源都加入去. 我買日本IPTV 服務加英文源入去, 我都唔知好嬲定好笑

而且延遲慢到我自己都唔會睇, 仲要其他朋友開返比我睇

大家有心買日本IPTV 服務, 千期唔好用呢個
淘寶賣家: http://shop70165437.taobao.com/?spm=2013.1.1000126.2.HrsW1f
賣方介紹: http://bbs.asiatvro.com/thread-990959-1-1.html

希望各位想睇日本電視既朋友, 可以買到個好用既IPTV 服務

环宇全部是盗版的。
日本台要么ihome,要么麦格。

包唔包成人台?

环宇全部是盗版的。
日本台要么ihome,要么麦格。
maige2 發表於 2015-2-3 06:48

他盜人家源還是什麼對我不重要, 我是用家最重要是看頻道
麥格同IHOME 就係無我想睇既台
我先搵其他日本IPTV, 點知中伏

包唔包成人台?
siukat 發表於 2015-2-3 08:32

寰宇高清IPTV就包
寰宇日本IPTV 服務係另一樣野, 無成人台

他盜人家源還是什麼對我不重要, 我是用家最重要是看頻道
麥格同IHOME 就係無我想睇既台
我先搵其他日本IP ...
Yucie 發表於 2015-2-3 13:26

就是因为盗源所以无保证呀。
今天有这个台明天可能就没了。还不用说卡不卡的问题了。

就是因为盗源所以无保证呀。
今天有这个台明天可能就没了。还不用说卡不卡的问题了。 ...
maige2 發表於 2015-2-3 13:31

買左到而家, 講實話. 可能香港唔洗翻牆.
夜晚完全唔卡, 好少好少發生跳1 秒既情況.
所以佢盜唔盜人家源, 對我來說沒問題.
問題係無左D 台同延遲由3變左7 分鐘. 呢個日本IPTV 已經唔會再有人想用
除左你只係為左想睇一睇就算既心態

PC的niji都出咗問題
對上一次開係上週五,冇事,到週日再開時出強制更新,更新完後全部變了鬼佬台甚至CCTV-3,全部日本台冇晒

PC的niji都出咗問題
對上一次開係上週五,冇事,到週日再開時出強制更新,更新完後全部變了鬼佬台甚至CCTV- ...
cpk 發表於 2015-2-3 14:19

星期日更新左一個鐘, 之後無事可以睇返
琴晚先睇緊NIJI, 完全無事

回覆 9# Yucie
今晚回家再試(因已剷)
Thx