分享淘寶嘅TV Box 壞左寄返上大陸廠維修及天敏極好售後服務

第一次寄乜都唔識所以我揀左用比較可靠嘅順丰,但因為漏文件都搞到要走兩轉順丰門市先成功寄出。因為係電子產品寄返國內(順丰會打開黎check的),所以係要俾關稅既,而要俾關稅就有需要為部機自己做一張出貨單invoice寫明機價及發貨人同收貨人資料,問順丰會教你點做。因為廠係唔會收到付關稅既貨,咁又要填多兩張表格俾順丰確認由我呢邊俾關稅。最後齊哂以上文件再按重量俾左港幣$53先成功寄出。星期一寄星期四到,即刻喺旺旺同廠傾試下叫佢地可唔可以盡快處理新年前寄返俾我,點知佢地係二話不說勁高效率即日寄返順丰比我,我尋日星期五就已經拎返部機喇。其間同天敏客服既溝通及佢既回應真係好好服務同睇得出呢間公司好重視客人及售後服務,大家以後可以對大陸既售後服務有返d信心喇!
我部d8返左黎喇!開心使用中

我試過拎返大陸寄,只需十幾蚊,平好多

回覆 3# fathenbuster

關稅RMB60
即係順丰運上去HKD53 + 關稅RMB60 + 寄返落黎廠包運費=$0。 總共HKD130左右。

我都想自己帶過關寄,平d同唔使搞咁多文件野。

買個部重好la, 而家tv box很平,寄泥寄去,香港寄又贵,上大陸寄計埋车费時间重贵,除非你係退休長者

我部D8+收貨後唔着,十多日後上開深圳才去圓通寄,7蚊人仔,三日後便寄緊返去集運,服務算幾好了。

我上星期都買咗部d8
天敏個客服戶服務係幾好
不過部機就有問是題,
經常收唔到wifi,都係插線箅數

回覆 4# pilot747

你部機買番黎洗唔洗HK$300?

回覆 8# cyleung19

之前另一個帖講過
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... page%3D1&page=7

機369RMB + 快遞35RMB
用PPS俾錢有得減37HKD
最後總數480HKD左右,送打機手制一個。

回覆  cyleung19

之前另一個帖講過

機369RMB + 快遞35RMB
用PPS俾錢有得減37HKD
最後總數480HKD左右, ...
pilot747 發表於 2015-2-14 12:56

$480買番黎,$130送修??