請問 Himedia 喺貴少少,但真喺比較穩定同易用嗎?

主要睇湖南衛視! 我是歌手3!

我諗要擔心既係網絡問題多啲

我諗要擔心既係網絡問題多啲
bbsunny 發表於 2015-3-6 11:16

我用 PCCW 300M, 呢個得唔得呀?

回覆 1# Midas
Himedia 入面個芒果TV可看我是歌手3,但睇湖南衛視直播就比較不穩定了.以機頂盒計,就算在大6都經常看不到順暢及高清的湖南衛視直播,vst 5個源都lag,hdp經常load唔到,付費的粵記tv也差不多

我用 PCCW 300M, 呢個得唔得呀?
Midas 發表於 2015-3-6 11:23

BLOCK香港IP,而且下面都講左要睇直播連大陸都有難度。

其實我覺得關鍵是很多源都不能看,否則的話,用誰家的盒子根本差別不大

其實我覺得關鍵是很多源都不能看,否則的話,用誰家的盒子根本差別不大
lifenghk 發表於 2015-3-6 11:52

哦! 終於明白了!  原來如此, 咁慳返唔駛買, 因為點播就不如去下載高清視頻! 更清更靚更好聲!

哦! 終於明白了!  原來如此, 咁慳返唔駛買, 因為點播就不如去下載高清視頻! 更清更靚更好聲! ...
Midas 發表於 2015-3-6 12:13

某些沒有版權問題的舊片就一般不會限制,通常新片,還有綜藝節目,正在播放的電視劇都會受到限制。每家視頻網站的限制都不同,要裝多個播放器試試看。

主要睇湖南衛視! 我是歌手3!
Midas 發表於 2015-3-6 11:07

唔多關硬件事,問問孤高大神,睇下 “看直播很给力的应用”........只用猫盒睇HD毫無難度。再唔係睇SD就Kodi + Sopcast都得。