請問呢 4 部機, 邊部較好?

1) 开博尔 F9 八核
2) 创思奇CS918 PLUS
3) 创思奇CS918II
4) 创思奇CS928

呢四部機那部運行較快及多網路資源?

如果你係睇網絡資源,我覺得除左你講哩4部其實所有平價機同貴價機都差唔多
都係裝同一個apps,而你係香港睇大陸野lag唔lag睇彩數

如果你係睇網絡資源,我覺得除左你講哩4部其實所有平價機同貴價機都差唔多
都係裝同一個apps,而你係香港睇 ...
bbsunny 發表於 2015-3-16 03:41 PM

我吾係好識.

如果吾計網路資源, 呢4部邊部運行速度較快?

咁在意快慢,最好問賣家安兔兔邊隻跑最高分。
個人認為買貴野只係心理上覺得好D啫!
不過要記住行得快唔通 ...
fathenbuster 發表於 2015-3-16 04:44 PM

我的意思係話運行時會否卡住卡住, 又或者反應慢, 襟極個搖控都無用.

買件新野番黎, 當然要操作上運行得流暢.

1) 用 RK3188 (Cortex A9  1.6GHz)
2), 3), 4) 用RK3288 (Cortex A17  1.8GHz) 而storage 用NAND FLASH  
米3用Amlogic S802/S812 (Cortex A9  2.0GHz) 但storage 用 EMMC 4.5
2), 3), 4) 的CPU 比 米3 快20% 左右,但計埋storage的影響後, 2), 3), 4)在某些情況下未必有優勢。

我的意思係話運行時會否卡住卡住, 又或者反應慢, 襟極個搖控都無用.

買件新野番黎, 當然要操作上運行得 ...
Ponya 發表於 2015-3-16 17:09

咁你可能要買iptv個啲,我諗係香港用盒子睇大陸資源用自找麻煩黎形容都應該無人異議。

以你要求睇,天敏 T4 已夠玩
香港有行,當然都可以淘既

1) 开博尔 F9 八核
2) 创思奇CS918 PLUS
3) 创思奇CS918II
4) 创思奇CS928

呢四部機那部運行較快及多網 ...
Ponya 發表於 2015-3-16 15:07

創思奇CS928