想買個 IPTV 睇台灣台同大陸台

上網搵咗有麥格同好視佳,唔知有無師兄用過?
畫質想要有720P以上,因為會錄影
或者仲有無其他 IPTV 推薦?未用過 IPTV,唔熟悉
麻煩各位 CHING 幫忙

麦格吧。

大陸台就無需要,台灣直播雖然有免費app睇到,不過質素唔好(例如三立/TVBS都會比較矇),iptv我冇用過所以我都唔知質素點

只睇大陸台灣真係無須破費噃!
fathenbuster 發表於 2015-4-23 14:06

咁請問點樣先睇到呀?買XX盒子哥D嗎?錄影出來能達720P嗎?

唔怪得見版上只有人討論睇日本台的,而唔見有其他

大陸台就無需要,台灣直播雖然有免費app睇到,不過質素唔好(例如三立/TVBS都會比較矇),iptv我冇用過所以我 ...
99819925 發表於 2015-4-23 18:03

因為而家好多PT都上唔到,少左渠道搵到大陸/台灣高清劇集或節目
所以想睇下有無辦法可以自己睇到,自己錄

咁請問點樣先睇到呀?買XX盒子哥D嗎?錄影出來能達720P嗎?

唔怪得見版上只有人討論睇日本台的,而 ...
YCB 發表於 2015-4-23 18:14

其實好簡單, 講到尾都係, 你願唔願意俾錢買穩定同quality.   我頭先係同一個時間下, 用free 野screenshot 台視 HD, 同用麥仔 screenshot 同一個台.

唔洗我講你都會知邊個係麥仔.   (篤落圖放大睇, 就約莫係你係電視睇到既quality)

撇除quality, 就係穩定性.  俾錢service 95% 以上服務率.  所以講黎講去, 就係你會唔會覺得quality 同穩定性值呢個錢.  咁當然你睇另外一個post, 香港人好多都會俾錢

我反而想問iptv點可以錄影?
Thx

我反而想問iptv點可以錄影?
Thx
sony_vaio 發表於 2015-4-23 23:18

呢個可以
http://www.everbesthk.com/1-home ... e14/AVER_EZR130.htm

真係差好遠,講真的既然想錄梗係越清越好,越穩定越好啦,一個節目有Lag已經唔要得

所以CHING建議都買麥仔嗎?覺得如何?定係有其他更好選擇呢?