各款電視盒測試

1. 請問有什麼網站有做各款電視盒測試和比較?有無推介?
我有Google搜尋過,不過找到全部都不專業,好似是收錢的膳稿,而且沒有客觀測試
希望是可靠,不會收錢造假

2. 電視盒比較出名的牌子是哪幾個?

3. 請問如果該電視盒不支持某格式(如ape),請問能否下載第三方App解決?

謝謝!

都係哥句,預算幾多先

都係哥句,預算幾多先
kofz 發表於 2015-5-24 05:45

200-400 RMB,性價比高,夠用就得
睇片(高清,唔需要4K)
間唔中打下機,都係玩Android/網絡遊戲
system小bugs/支援較好
乜盒好呢?

同埋係淘寶買電視盒,有乜野要注意?

三舊水人仔野,無需要左度右度,
係度紙上談兵,點都唔及買部返黎玩下咁實際,
買部多人用又大路既,返黎唔岩用係度放都大把人接

三舊水人仔野,無需要左度右度,
係度紙上談兵,點都唔及買部返黎玩下咁實際,
買部多人用又大路既,返黎唔岩用 ...
siukat 發表於 2015-5-24 10:06

但係2015年邊幾部係大路?
淘一次夠啦,無時間部部慢慢試同放售,荷包又出血

我都想淘番部盒子,香港地區唔會block,最好有埋波睇,400人仔內

有冇盒子原生有google play

RE: 各款電視盒測試

有冇盒子原生有google play
dvd-rw 發表於 2015-5-24 19:11

Ching咪之前開過名有一隻?
再講多次就得啦!

我都想淘番部盒子,香港地區唔會block,最好有埋波睇,400人仔內
(朗尼) 發表於 2015-5-24 17:10

我都想知,不過無人可寫埋單唔會block,所以學定改DNS比較實際

回覆 8# hanzawa

原生唔係自己裝上去。。。