小米盒子 mytv app

大家用小米盒子play mytv 片 , remote 點按制都快進唔到,  係咪要插mouse 用先得呢?

大家用小米盒子play mytv 片 , remote 點按制都快進唔到,  係咪要插mouse 用先得呢? ...
7777 發表於 2015-5-27 18:24

Yes,要用 mouse。

回覆 2# lotus123

回覆  lotus123
7777 發表於 2015-5-27 23:00

試下裝個悟空遙控,用部手機或平板控制,睇下會唔會好用D。

我都裝唔到

其實唔用mouse都控制到
方法: 進入新版面時按一下中間"確定",  之後向下選野, 再按"確定"就可以

迷之聲: 真係冇人知? 我自己試出來

via HKEPC Reader for Android

lineager 發表於 2015-5-28 11:20

個方法可以用來揀片用,唔使lock死係第一行。
但在播片中  快進 / fast forward  就要用mouse。  
可能個Apps 比手機/平板用,remote 功能不足。  

個方法可以用來揀片用,唔使lock死係第一行。
但在播片中  快進 / fast forward  就要用mouse。  
可 ...
lotus123 發表於 2015-5-28 11:43

都明TVB野, 唔好睇就需要快過

我通常都係睇Big Boy Club, 一口氣睇~

google 找到呢度有mytv 盒子 專用版

http://www.isucc.me/message#comment-9339

方法: 進入新版面時按一下中間"確定",  之後向下選野, 再按"確定"就可以
lineager 發表於 2015-5-28 11:20

賣TV 今日出咗新版本,個方法已經失效了   
想睇Big Boy Club,要揾定隻mouse或者悟空遙控果類野。