有關IPTV請教

我之前用過暈電視,生RAY,星期日晚睇HXO 家庭都係有lag,仲有時聲話唔同步
請問麥仔會嗎?有心想買不過好貴!同埋嗰啲回看係咪真係睇到?
仲有香港而家仲有無用Dnxt 呢個機架??

PXXW 300MB,麥仔繁忙時間可以唔lag嗎?
lan 線 15米會唔會影響呢?唔該晒!

我之前用過暈電視,生RAY,星期日晚睇HXO 家庭都係有lag,仲有時聲話唔同步
請問麥仔會嗎?有心想買不過好 ...
s98789 發表於 2015-6-27 09:51

你俾個時間, 劇名, 同channel 我, 我錄個回播你睇咪知囉.

你俾個時間, 劇名, 同channel 我, 我錄個回播你睇咪知囉.
postmastur 發表於 2015-6-27 15:03

想知就咁HBO family 係周末夜晚黃金時間會唔會聲畫唔同步同埋lag!

想知就咁HBO family 係周末夜晚黃金時間會唔會聲畫唔同步同埋lag!
s98789 發表於 2015-6-27 15:23

近來無問題,但之前兩年經驗,雨季打風會有影響。
麥仔國外台(英文/國語), 九成時間無問題。

而家 睇緊 哥c奶

麥仔國外台(英文/國語), 九成時間無問題。 ...
worldcat 發表於 2015-6-27 21:49

衛星源,打風梗有影響

麥仔國外台(英文/國語), 九成時間無問題。 ...
worldcat 發表於 2015-6-27 21:49

最緊要星期日夜晚7點8點嗰啲時間唔好lag,因為會睇下電影咁!
咁請問知唔知PXXW得唔得?因為聽講申ray都係高階,不過我都係lag,唔知係咪網絡問題。

回覆 7# s98789

頭盔mode, pccw 部份ip有問題, 又唔係上唔到網但好多視頻都load唔到, 包括youtube等。
正常係無問題。

新記唔覺得高階, 只係年幾前apk無乜選擇, 佢竹B算唔錯咁解。
無得同自閉嘅麥仔比。

回覆 6# kofz

好多人唔知麻,一陣又俾免廢猿捉字蚤。

回覆  s98789

頭盔mode, pccw 部份ip有問題, 又唔係上唔到網但好多視頻都load唔到, 包括youtube等。
...
worldcat 發表於 2015-6-27 23:03

因為見到價錢都嚇親,貴其他一個double,想知係咪真係值所以問下呢度嘅用家,睇下買唔買得過!
Ray佢高清係清,不過peak time會lag!