千尋盒子2代 QBOX2-I

見黃金Ax 舖 demo 呢部話 2015 新版千尋盒子$5xx 兼細細部, 有d興趣, 想問C兄們有乜 comment ? 用過1代都可俾d意見, Thx.
千尋盒子二代 QBox.jpg

見黃金Ax 舖 demo 呢部話 2015 新版千尋盒子$5xx 兼細細部, 有d興趣, 想問C兄們有乜 comment ? 用過1代都可 ...
justylam 發表於 2015-6-30 11:20

其實呢舊野..最方便係手機平板飛條片去千尋box,
如果你唔用千尋app, 完全不用唸呢個盒..

其實呢舊野..最方便係手機平板飛條片去千尋box,
如果你唔用千尋app, 完全不用唸呢個盒.. ...
charcsc2000 發表於 2015-6-30 11:48

C兄, 吾系好明, 不過 fan 說它比 小米盒子3 易用d, 不用 set DNS, 所以有興趣 ...

5xx 得1g ram?

C兄, 吾系好明, 不過 fan 說它比 小米盒子3 易用d, 不用 set DNS, 所以有興趣 ...  ...
justylam 發表於 2015-7-1 15:23

即係咁,千尋盒子成個ui已經係一個千尋app,
如果你係手機平板用開千尋app,佢有個好似airplay既制,比你飛去個box度同步播~

但如果你平時唔用開千尋app既,根本不用買呢部野,因為太貴啦~

另外小米係難用個咩垃圾認證,其他盒係沒呢個問題~

即係咁,千尋盒子成個ui已經係一個千尋app,
如果你係手機平板用開千尋app,佢有個好似airplay既制,比你 ...
charcsc2000 發表於 2015-7-1 18:49

Ching, 那有什麼好用的盒子推介? Thanks.

Ching, 那有什麼好用的盒子推介? Thanks.
justylam 發表於 2015-7-5 17:33

我自己用開海美迪,唔錯嫁~
而加個隻海美迪H7 3代唔差,成日都有update~