创思奇CS918 Plus 好唔好

想買创思奇CS918 Plus 好唔好 見幾平, 2G RAM. 8G ROM. 人仔329. 可免費ROOT 機, 請問有甚麼 APPS 要裝, 除了 沙發管家, 千尋, VST, GP,  MX PLAYER PRO. MYTV. CHROME. 泰捷? 是否裝 android 4.4 最好, 定可否行 android 5.1. 那個中文輸入法好用?

想買创思奇CS918 Plus 好唔好 見幾平, 2G RAM. 8G ROM. 人仔329. 可免費ROOT 機, 請問有甚麼 APPS 要裝, 除 ...
yukdragon 發表於 2015-7-2 13:52

之前咪有師兄出過帖?你自己又無講想睇乜,點幫你呢?要5.1就要買創思奇CSA90
如果你係之前出帖既師兄買嗰間TB店買,會送香港適用火牛同預先幫你安裝埋大路常用軟件如VST, GP,  MX PLAYER,泰捷等,你可以問店家預先安裝了什麼軟件,一般自己只要安裝少量軟件。
買之前要remind店家root同測試清楚無問題才出貨。
¥ 344 高性價比 RK3288 2G RAM <創思奇CS918 Plus>更新#2

2G RAM quite good ah, fast loading

想買创思奇CS918 Plus 好唔好 見幾平, 2G RAM. 8G ROM. 人仔329. 可免費ROOT 機, 請問有甚麼 APPS 要裝, 除了 沙發管家, 千尋, VST, GP,  MX PLAYER PRO. MYTV. CHROME. 泰捷? 是否裝 android 4.4 最好, 定可否行 android 5.1. 那個中文輸入法好用?
yukdragon 發表於 2015-7-2 13:52

師兄最後買咗哪部盒子呢?問完之後無哂下文?

師兄最後買咗哪部盒子呢?問完之後無哂下文?
alfredku 發表於 2015-7-13 14:59

TB, 创思奇CS918 Plus 5.1 还在弄系统呢, 未有現貨.

TB, 创思奇CS918 Plus 5.1 还在弄系统呢, 未有現貨.
simontang 發表於 2015-7-13 17:00

一個多月, 今天終於出貨了.