用開小米盒子增強版想換,有咩選擇?

用開小米盒子增強版,覺得界面有啲唔順,有啲格式嘅片播唔到,kodi 新版又run 唔到,想換

平時主要睇nas 片,暫時冇4k 電視,最主要係想用番kodi, 想主界面夠流暢,想用吓miracast, 反而少用大陸app 煲劇嗰啲

請問現時最勁係咪nvidia shield tv? 同天敏d9 其實差幾遠? 唔計價錢的話師兄最推介邊部? 天敏,海美迪嗰啲邊個牌子最好呢?
我淨係用過小米,冇咩認識,thx 大家

mini x neo x9

x8 plus 先真

唔該哂師兄先,呢隻牌子我之前未聽過

不過我check 番x8 係A9 cpu 好似係上一代嘅?

我見最新嗰批都係RK3288 A17 CPU,  有邊一隻可以推介嗎?

我暫時都係等米盒出4再睇下

唔該哂師兄先,呢隻牌子我之前未聽過

不過我check 番x8 係A9 cpu 好似係上一代嘅?

我見最新嗰批都係RK32 ...
btso 發表於 2015-7-3 21:47

rk又有新一使好像rk3368

rk又有新一使好像rk3368
alex008 發表於 2015-7-4 01:57

我都聽講過, 新一批貨就出, 但睇番評論, rk 3368 比起rk 3288 好似進步不大, 而且會上5.1, 我反而驚啲舊app 兼容性會有問題

各種牌子新一批貨仲未全面上市, 未見有人用過, 除左小米我只係第一次接觸呢啲, 唔敢做勇者, 所以想買番rk3288 嘅算數

我都聽講過, 新一批貨就出, 但睇番評論, rk 3368 比起rk 3288 好似進步不大, 而且會上5.1, 我反而驚啲舊a ...
btso 發表於 2015-7-4 13:59

師兄其實都已經知道自己想買乜同識"口係"網絡搜尋,點解唔識用論壇搜尋之前師兄出過既帖?
咪咁懶惰啦!

標題

師兄其實都已經知道自己想買乜同識"口係"網絡搜尋,點解唔識用論壇搜尋之前師兄出過既帖?
咪咁懶惰啦! ...
alfredku 發表於 2015-7-4 16:34

我做左好多功課,但可能知識唔夠,有啲亂
想過買天敏d9 因為有wifi ac 屋企啱用但又有人話得65mbps 唔夠用,而且又係個咩阿里云系統
想過買創思奇928 但又唔支援5g wifi, 得2.4gwifi 小米試過係播唔到1080p 片
想過買CR13, beelink r89, tronsmart r28 不過好似部部都差唔多,都一頭霧水,怕買左部機返黎唔識用,又怕揀錯左中伏,所以先出post 徵求推介~

我做左好多功課,但可能知識唔夠,有啲亂
想過買天敏d9 因為有wifi ac 屋企啱用但又有人話得65mbps 唔夠用,而且又係個咩阿里云系統
想過買創思奇928 但又唔支援5g wifi, 得2.4gwifi 小米試過係播唔到1080p 片
想過買CR13, beelink r89, tronsmart r28 不過好似部部都差唔多,都一頭霧水,怕買左部機返黎唔識用,又怕揀錯左中伏,所以先出post 徵求推介~
btso 發表於 2015-7-4 17:47

以下係師兄們出既rk3288盒子帖, 其實盒子都係用lan穩定過用wifi
CR13, beelink r89, tronsmart r28都好似有外國rom
或者你自己pm問問出帖買過既師兄問清楚你關注問題
¥ 344 高性價比 RK3288 2G RAM <創思奇CS918 Plus>更新#2
天敏 D8+ 安兔兔測試 及 4K Demo 片測試
Boxing Day 新手試玩 - 天敏 D8+ 網絡電視機頂盒 ( 更新 #2 )
暫時最強 Android RK3288 TVBox 既選擇同開箱(2樓)討論貼 (Sep 4)