可以係PLAY STORE裝APP既盒

可以係PLAY STORE裝APP既盒最平幾錂
點分邊D係可以裝APP

可以係PLAY STORE裝APP既盒最平幾錂
點分邊D係可以裝APP
kit228 發表於 2015-8-1 14:05

1.      天敏T4
2.   千尋盒子

事但一隻都得.  2隻都係500蚊內.  一般睇戲乜都夠快.  天敏support 4k 電視.  千尋就1080P 但係好似香港多d 用家

其實有 Google Play 有冇好處?

其實有 Google Play 有冇好處?
marmot 發表於 2015-8-1 14:23

對唔識裝apk 既人咪易d.  可以直接用個store 裝野.   好似我用開iphone 既人, 慣左用apple store.  裝野全部經apple app store  黎裝.app.  零 technical skill required.   咁有google play 既好處就係咁.  

同埋有google play 係裝到d app 係必定要係store 先攪到.  好似 mytv , gotv 個d.  又或者輸入法.  跟盒子d 輸入法全部係殘體野.  你要裝個速成或者廣東話輸入法黎等你可以係其他app search 下片名呀, search 下歌名呀, search 下google 呀, 個輸入法要係store 裝.   我諗無乜香港人會識用殘體輸入法.

我其實睇唔到有咩理由買個無google play 既盒.  價錢差唔多一樣.  2款同樣性能同價既野, 專登買個小一樣function 既盒.  我唔理解.   我自己用天敏 CR12 買個陣都係貪佢係全城最快之外, 就係有google play .

對唔識裝apk 既人咪易d.  可以直接用個store 裝野.   好似我用開iphone 既人, 慣左用apple store.   ...
postmastur 發表於 2015-8-1 14:32

請問達人師兄如果無google play, 但我喺1mobile個market找到相同app, 咁係咪無google play 都有代替品呢?
謝謝你。

請問達人師兄如果無google play, 但我喺1mobile個market找到相同app, 咁係咪無google play 都有代替品呢? ...
alfredku 發表於 2015-8-1 14:42

當代替品既話可以.  只要個store 有你搵到既野就ok.

有冇二舊水以下rk3188安卓盒子推介?
thx

thx
taxman123 發表於 2015-8-1 14:53

200蚊人仔既話, 呢部

http://www.aliexpress.com/item/a ... 88/32360553972.html

thx
taxman123 發表於 2015-8-1 14:53

呢個都好似見有google store.  你可以問下賣家

http://world.taobao.com/item/391 ... 8412973.Copy.detail

thx a lot