小米盒子2代ICNTV用戶認證失敗

昨晚打開用,更新後有'ICNTV用戶認證失敗',不過安裝其他Apps睇片都OK。

1. 請問大家仲有冇呢個問題,點解決?

2. 小米盒子3代有冇呢個問題?

謝謝!

昨晚打開用,更新後有'ICNTV用戶認證失敗',不過安裝其他Apps睇片都OK。

1. 請問大家仲有冇呢個問題,點解 ...
marmot 發表於 2015-8-9 14:57

你個小米盒買左幾耐?   你係呢個post 問完之後買?  http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2216872&extra=page%3D1

1. 唔識翻牆既都會有呢個問題.

2.  咩小米版本一樣

好耐之前買的,家裡有兩個盒子,用緊千尋,昨晚拿出來搞搞upgrade發現了

你升級到邊個版?

我都係用緊小米盒2,但冇彈認證失敗

好耐之前買的,家裡有兩個盒子,用緊千尋,昨晚拿出來搞搞upgrade發現了
marmot 發表於 2015-8-9 15:20

小米要識攪翻牆先會解決到你講既認證失敗問題.  唔識整既話, 可以劈左佢.

你升級到邊個版?

我都係用緊小米盒2,但冇彈認證失敗
99819925 發表於 2015-8-9 15:24

Version

小米要識攪翻牆先會解決到你講既認證失敗問題.  唔識整既話, 可以劈左佢. ...
postmastur 發表於 2015-8-9 15:24

唔該師兄,不過裝其它App都可以正常使用。

唔該師兄,不過裝其它App都可以正常使用。
marmot 發表於 2015-8-9 15:39

無錯, 你當佢唔係一部小米咁用既話, 佢裝其他app 係可以用.   不過以咁既錢, 而用唔到小米功能既話, 我會買一部唔係小米既機.

明你意思了,緊小米有咩功能必用?又或者如果唔係,有咩盒子好用?

明你意思了,緊小米有咩功能必用?又或者如果唔係,有咩盒子好用?
marmot 發表於 2015-8-9 16:01

人地呢個post 咪答左你.

http://www.hkepc.com/forum/redir ... 32&pid=33775777

基本上RK3288 同 RK3188 都ok.   不過我見你連"ICNTV用戶認證失敗" 呢d 都唔識攪既話, 即係你唔係好知點攪d 翻牆野.  唔好攪咁多, 買香港出個d 行貨野好似千尋同天敏T4 算啦.      因為你買左其他就算再好你唔識攪既話, 你都係睇唔到.