[教學] 最簡單的網路盒子

各位師兄,小弟搬屋後發覺房間原來無天線插 (無得拉線!

想搵一個性價比高嘅網路盒子,希望睇到新聞台同J2(係咪要特別途徑先可以睇到?),請問應該點樣選擇?

爬過文,見到天敏、憶典、英菲克、海美廸...等等,可唔可以滿足我需求?

e+買係咪應該買8核同1GB算係最新配置?

各位師兄,小弟搬屋後發覺房間原來無天線插 (無得拉線! )

想搵一個性價比最高嘅機頂盒, ...
prometheus 發表於 2015-8-11 22:51

機頂盒 睇到新聞台同J2?

天敏、憶典、英菲克、海美廸.呢d 並唔係機頂盒.  呢d 係網路盒子, 係要黎點播日/韓/台/中劇集, 又或者電影.   同睇電視J2, 無線個 d 係零關係.

回覆 2# postmastur

多謝師兄糾正,已修改

睇cctvb裝mytv咪得

mytv 個app 好似得翡翠台, 係無J2 同新聞台

mytv 個app 好似得翡翠台, 係無J2 同新聞台
postmastur 發表於 2015-8-11 23:47

咁係唔係一般盒子都可以裝到mytv app?

咁係唔係一般盒子都可以裝到mytv app?
prometheus 發表於 2015-8-12 00:41

要係香港賣個d 行貨野先得.  好似千尋盒子同天敏T4.  要個盒本身包左 Google play store 個d 先得.  個d 乜鬼破解版小米個d 係無既.    大陸淘寶個d, 除非你識買, 否則大部份都無包Google play store, 因為大陸係唔用得google 野.

mytv app 係無J2 同新聞台

要係香港賣個d 行貨野先得.  好似千尋盒子同天敏T4.  要個盒本身包左 Google play store 個d 先得.  ...
postmastur 發表於 2015-8-12 00:44

MYTV 最早有既台就係J2同新聞+高清台

係之前大時代播至加番翡翠台

MYTV 最早有既台就係J2同新聞+高清台

係之前大時代播至加番翡翠台
NeTZoO 發表於 2015-8-12 00:55

我係個app 度唔見有得轉台

我係個app 度唔見有得轉台
postmastur 發表於 2015-8-12 00:58

請用舊版,冇問題