使用盒子AIRPLAY 或 MIRACAST 會用DATA嗎?

經常都會見到盒子話可以, 同一WIFI下可以使用AIRPLAY 或MIRACAST 推送其他設備到電視上觀看. 究竟有冇用上網速度的.

比愈, 我下載了短片係手機, 我想利用盒子推去MON 睇, 但我上網速度好慢的, 係龜速348bps個D, 咁其實行唔行到, 會否窒的?

經常都會見到盒子話可以, 同一WIFI下可以使用AIRPLAY 或MIRACAST 推送其他設備到電視上觀看. 究竟有冇用上 ...
貧果 發表於 2015-8-18 16:36

其實我反而想問... 如果係咁龜速嘅話,仲點用到電視盒呢?

經常都會見到盒子話可以, 同一WIFI下可以使用AIRPLAY 或MIRACAST 推送其他設備到電視上觀看. 究竟有冇用上 ...
貧果 發表於 2015-8-18 16:36

一般係靠 Wi-Fi 內聯,唔關上網速度事

回覆 2# wilwong829

因為我只需要個盒子比我係MON 睇片, 畫面夠大, 我可以係另一處高速下載.
同埋用盒子可以方便些, 只駁一條HDMI.

回覆 3# kofz

OIC , 謝謝你的回覆, 咁我買個小米小盒子試下.

回覆  wilwong829

因為我只需要個盒子比我係MON 睇片, 畫面夠大, 我可以係另一處高速下載.
同埋用盒 ...
貧果 發表於 2015-8-18 17:13

我用過好多推送,我建議直接淘盛世長x既推送,或直接去ezcast買,收visa直接送到香港

我用過好多推送,我建議直接淘盛世長x既推送,或直接去ezcast買,收visa直接送到香港 ...
bbsunny 發表於 2015-8-19 10:00

師兄,請問你盛世長x個x係什麼?有沒有tips?
多謝。
PS.已谷歌及百度過。

師兄,請問你盛世長x個x係什麼?有沒有tips?
多謝。
PS.已谷歌及百度過。 ...
alfredku 發表於 2015-8-19 10:14

試下加個同屏或者推送,就係唔講x

x=/=缨?