請問睇劇集多既話邊款盒子最好用呢?

之前團購亂咁買左部千尋盒子,但超唔好用,個搖控流到爆,想睇youtube 又勁 lag,d所謂直播台又冇個睇到,d電影片源畫質差..........

預算$1000內,希望大家可以介紹下,thx!~

android 冇話邊個牌子多野睇,你裝多幾個TV App,就OK
唔同牌子盒同型號只係睇佢性能

android 冇話邊個牌子多野睇,你裝多幾個TV App,就OK
唔同牌子盒同型號只係睇佢性能 ...
Metabo 發表於 2015-9-2 13:48

多謝你回覆先,我就係想問埋機能,綜合各樣條件,邊部最0岩香港人用,thx~

多謝你回覆先,我就係想問埋機能,綜合各樣條件,邊部最0岩香港人用,thx~
kofelix 發表於 2015-9-2 14:01

小弟覺得海美廸的Q系比較好,當中Q16四核應該仍是暫時的旗艦機

買RK3288都夠哂快 , 雲網行同BEELINK都幾多人用
Q16好似太貴啦~同埋性能又差唔多

牌子同型號之多,令到我好亂呀....

盒子同片源係零關係. 因為部部機都係裝個d 睇戲app. 你用A 盒子睇VST d 戲, 同用 B 盒子睇VST d 戲係一樣. 除左本身個盒子硬件係勁慢之外, 以睇劇集同電影黎講, 一個$300 蚊既盒同一個$1500蚊既盒子係零分別

盒子同片源係零關係. 因為部部機都係裝個d 睇戲app. 你用A 盒子睇VST d 戲, 同用 B 盒子睇VST d 戲係一樣.  ...
postmastur 發表於 2015-9-2 15:52

其實會LAG同唔會LAG唔係就已經係分別喇咩?

其實會LAG同唔會LAG唔係就已經係分別喇咩?
wilwong829 發表於 2015-9-2 16:21

Lag 既原因99% 都係片源去香港慢. 同部機無關係. 死症黎, 大陸server 去香港一向都慢, 由其係peak time 7pm to 11pm. Lag 既唔係你部機, 係你用緊個個睇電影既app 個server 係大陸去香港lag. 你攞個盒番深圳試係唔會有問題. 係香港睇點播電影, 要唔lag 既係要條高質既大陸vpn 線. 要peak time 用到唔lag 既, 你預50蚊人仔一個月

你試下零神3點睇戲, 就知個盒子係lag free

Lag 既原因99% 都係片源去香港慢. 同部機無關係. 死症黎, 大陸server 去香港一向都慢, 由其係peak time 7 ...
postmastur 發表於 2015-9-2 17:00

明白﹗多謝師兄賜教﹗