買盒子睇外國頻道

想請問各位,我想買個盒子,主要睇外國劇集、電影,日韓電視台,英超等呢d球賽就算睇唔到/唔穩定都冇問題,我有個朋友用緊安博,我睇過好似收到好多台,不過唔知係個盒問題、定係個電視台問題,好似都唔係好清,唔覺係1080p,想問下除左安博外仲有冇其他推介,謝謝。

預算?

within $800 ok

想請問各位,我想買個盒子,主要睇外國劇集、電影,日韓電視台,英超等呢d球賽就算睇唔到/唔穩定都冇問題,我有個朋友用緊安博,我睇過好似收到好多台,不過唔知係個盒問題、定係個電視台問題,好似都唔係好清,唔覺係1080p,想問下除左安博外仲有冇其他推介,謝謝。
common_people 發表於 2015-9-16 17:19

以budget 800 黎講, 你無乜choice.  因為穩定個d 完全out 晒你 budget.

1.  tvapp.so  , 自己google.  free app 黎, 有android 盒就用到.   我唔肯定有無台睇到英超, 你自己check.

2. 安博盒子, 正如你講, 你話睇唔到都無問題, 所以呢部都係選擇

3. 騰播盒子, 都係安搏個d 水平, 睇都既好彩, 睇唔到既都無辦法.

我意思係「英超等呢d球賽就算睇唔到/唔穩定都冇問題」,唔係話所有台睇唔到都係問題,你明唔明?
既然師兄d見解咁一語中矢,敢問唔計budget的話,邊隻電視盒最好???

我意思係「英超等呢d球賽就算睇唔到/唔穩定都冇問題」,唔係話所有台睇唔到都係問題,你明唔明?
既然師兄d ...
common_people 發表於 2015-9-17 02:51

直播當然是襪仔...

既然師兄d ...
common_people 發表於 2015-9-17 02:51

有幾部, 不過最平都1500蚊以上..........人仔.  再加年費

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... 6209&highlight=

雖然話呢個世界好多嘢都好唔公平,不過如果係同收錢有關嘅嘢,就好多都好公平... 樓主要好質素嘅嘢就要預咗付出都要咁上下。不過或者閣下覺得自己所要求嘅嘢只值800蚊,始終每個人嘅價值觀都唔同。

800夠買一個 好少少嘅android box,但要穩定睇晒你所講嘅台,仲要1080,無可能。

via HKEPC Reader for Android

800夠買一個 好少少嘅android box,但要穩定睇晒你所講嘅台,仲要1080,無可能。

via HKEPC Reader for An ...
ngreg 發表於 2015-9-17 19:51

Exactly...