麥格回放問題

我用緊PCCW 500mb寬頻. 睇TV直播, 劇集, 電影都好順. 唯獨睇回放時超窒. 我試過REBOOT ROUTER, 改DNS 114114114114 / 8888, 改服務器都解決唔到, 請問各多位CHING有冇解決方法? 唔該晒!

我用緊PCCW 500mb寬頻. 睇TV直播, 劇集, 電影都好順. 唯獨睇回放時超窒. 我試過REBOOT ROUTER, 改DNS 11411 ...
darkqq 發表於 2015-9-17 22:53

你用邊個server?  俾個台number 同個個台既一個節目同日子幾點, 我試下有無事

依家用緊中國電信
台係406勁爆體育
回放琴日8點幾 NBA騎士對勇士
THANKS!

依家用緊中國電信
台係406勁爆體育
回放琴日8點幾 NBA騎士對勇士
THANKS!
darkqq 發表於 2015-9-17 23:03

你個個台, 我都一樣有同樣問題.  不過我試下其他既台, 好似787 , 係無問題.  即係話, 好大機會你睇個個台既回播個server 有問題.  你試下係呢個post 2643 呢個人report 下問題, 睇下佢幫唔幫到你

http://www.hkepc.com/forum/redir ... 66&pid=33920980

近排個別台的回放的確差左

係WOO, 787冇事
我試左幾個體育台都窒..
我REPORT下先. 唔該!

del....

究竟係麥仔好D 定係安仔好D ?

究竟係麥仔好D 定係安仔好D ?
domon 發表於 2015-9-25 14:59

安X同麥X邊有得比,兩個檔次

有預算梗買麥仔

不過哩排大陸嚴打CR-IPTV

麥仔要避風頭,大部份頻道都下左架

等半個月之後睇下點先決定都未遲