家陣買邊隻盒子最好?

從本未買過盒子,聽聞就快玩完,唔知真定假,想買隻比老人家煲韓劇!
求c兄指點一下

從本未買過盒子,聽聞就快玩完,唔知真定假,想買隻比老人家煲韓劇!
求c兄指點一下 ...
wck709394 發表於 2015-9-21 13:22

玩完咪去番BT時代,DL完拎去用盒子播其實好講老人家肯唔肯學,有啲可以禁快捷鍵直入APPS

我個老人家唔肯學架,因為開始有少少失憶,甘邊隻抵玩同易用呢?

我個老人家唔肯學架,因為開始有少少失憶,甘邊隻抵玩同易用呢?
wck709394 發表於 2015-9-21 14:38

咁你是但買都得啦反正你開俾佢睇,冇要求既出面有個POST99蚊人仔個啲都OK架啦
反正好多野都係關片源時,而且有時起格你都會睇

咁你是但買都得啦反正你開俾佢睇,冇要求既出面有個POST99蚊人仔個啲都OK架啦
反正好多野都係關片源 ...
bbsunny 發表於 2015-9-21 14:46

但我見有分咩system ,甘我買邊種?唔係安卓机都可以装apk?未玩過真係唔知!

via HKEPC Reader for Android

但我見有分咩system ,甘我買邊種?唔係安卓机都可以装apk?未玩過真係唔知!  

via HKEPC Reader fo ...
wck709394 發表於 2015-9-22 09:11

大陸用既有個os,但以前見呢度既師兄話無android咁好,不過如果只係睇劇,應該乜盒都得,唔好買特別平果d就得啦。
問題係你位老人家識唔識得用,如果佢以前無用運電腦,由頭學好難架…

via HKEPC Reader fo ...
wck709394 發表於 2015-9-22 09:11

邊種都得,雲系統係啲大陸野黎,但係可以裝APK,APK可以係網上DL,手機用APPS BACKUP出黎等等
講真AN機都未必所有APK都裝到或者用到。

回復 7 #bbsunny

甘即係我去淘一部百幾人仔個D就ok,係唔係呢?

via HKEPC Reader for Android

韓劇D訊源E加好多認ip,非國內ip經常播不了

回復 bbsunny

甘即係我去淘一部百幾人仔個D就ok,係唔係呢?

via HKEPC Reader for Android ...
wck709394 發表於 2015-9-23 17:54

千里之行始於足下我用緊個部h600a都兩年,應該出左好多其他野可以揀,基本裝梳化app,你就裝到好多你需要既apps。我近期買左天貓1s+,介面唔多覺得啱老人家用,因為我唔刷機原生介面好多野都大陸地區,可取之處係我用過同裝到大台個apps。